Allison Tranmission, otobüsler için en son teknolojilerini Transist 2013’de sergileyecek.

Allison Tranmission, otobüsler için en son teknolojilerini Transist 2013’de sergileyecek.

Allison Transmission, tam otomatik otobüsler için sunduğu geliştirilmiş 5. Nesil elektronik kontrol sistemlerini Transist 2013’de sergileyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde 25-26 Aralık tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Transist 2013, toplu taşımacılık ve otobüs sektörünü son gelişmeleri paylaşmak üzere buluşturuyor. Orta ve ağır ticari araçlar için dünyanın önde gelen tam otomatik şanzıman üreticilerinden biri ve şehir içi otobüsler için hibrid sevk sistemleri sağlayıcısı olan Allison Tranmission ise geliştirilmiş 5. Nesil elektronik kontrol sistemleri ve Torqmatic® şanzıman teknolojileri ile Transist 2013’te yerini alıyor.

Torqmatic T280R, optimize performans ve yakıt tasarrufu sunuyor

Transist 2013’de Allison standını ziyaret edenler, motorları 410kW (550bg) kadar olan şehir içi ve şehirlerarası otobüsler için üretilen Torqmatic® serisinden T280R şanzıman modellini inceleyecekler. En yeni Allison şanzımanlar, yazılım ve donanım güncellemeleri ile geliştirilmiş 5. Nesil elektronik kontrol sistemlerine sahip bulunuyor. Euro 6 ve yeni araç elektronik yapılarına uyumlu olarak tasarlanan bu geliştirilmiş kontroller, şehir içi ve şehirlerarası otobüs uygulamalarında optimize performans ve yakıt tasarrufu sunuyor.

5. Nesil kontrol modülünde bulunan yeni eğim ölçer ise aracın üretkenliği ve verimliliğini arttırırken dur-kalk şeklindeki sürüşlerde yakıt tüketimini azaltıyor. Eğim ölçerin hassasiyeti, aracın yüküne ve topografyaya bağlı olarak daha hızlı ve doğru vites geçişleri sağlıyor. Bu yeni nesil teknoloji sunduğu iki ilave hızlanma seviyesi sayesinde hem motora giden yakıtı hem de agresif sürüşleri kontrol ederek yakıt tasarrufunun arttırılmasını sağlıyor.

Tam otomatik şanzımanlara olan talep giderek artıyor

Taner Gider, Allison Transmission Ortadoğu ve Türkiye Bölge Müdürü fuar öncesi yaptığı açıklamasında; “Türkiye’de toplu taşımacılık alanında kamu ve özel işletmeler, yolcu konforu ve yakıt tasarrufu üzerine yoğunlaşıyor. Dolayısıyla pazarın talepleri de otobüs ve midibüs uygulamalarında tam otomatik şanzımanlara yönelik artarak devam ediyor. Allison bu talepleri yenilikçi ürünleri ve yeni nesil elektronik kontrolleri ile destekliyor,” dedi.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.