Allison ve Iveco Magirus, Ulusal İtfaiyeciler Kongresi’nde yerini aldı

Allison ve Iveco Magirus, Ulusal İtfaiyeciler Kongresi’nde yerini aldı

Tam otomatik şanzıman üreticisi Allison Transmission ve İveco Magirus, Allison donanımlı TLF300 4x4 itfaiye acil müdahale aracını sergiledi.

Fransa’daki 2011 İtfaiyeciler Kongresi’nde Allison, Iturri üst yapılı, Bremach şasi üzerine inşa edilmiş, her türlü arazi koşulunda manevra kabiliyetine sahip Lynx acil durum aracını sergilemişti. Bu yıl ise Allison ve Iveco Magirus, 3000 Serisi tam otomatik şanzıman donanımlı Iveco Eurocargo 4x4 TLF3000 modelini sundu. Ziyaretçiler, Paris’te düzenlenen 119. Ulusal İtfaiyeciler Kongresi’nde bu yeni aracı ilk defa görebilme şansını yakaladı. TLF 3000 hangi özelliklere sahip?
Üç koltuklu kabine sahip TLF 3000, Iveco 150E30 şasi ve 6 silindirli 220 kW (299 hp) motor ile donatılıyor. Motor tahrikli PTO, dakikada 2 bin ile 3 bin litreyi 10 bar basınçla pompalayacak şekilde tasarlanıyor. Bu araç, 3000 litre kapasiteli bir su deposu ile birlikte 15 ton brüt araç ağırlığına sahip bulunuyor. Iveco Magirus’un AluFire3 gövdesi ise ekipman depolama ve optimum ağırlık dağılımını sağlıyor. Fransa’da satışına başlanan Eurocargo 4x4, motor gücü 261 kW (350 hp) ve üstü olan acil durum araçları için üretilen Allison 3000 Serisi tam otomatik şanzıman ile donatılıyor. Allison tam otomatik şanzıman, acil durum ve müdahale araçlarının gerektirdiği konfor, güvenlik, kullanım ve dayanıklılık ihtiyaçlarını karşılıyor. Allison Sürekli Güç Technolojisi, olağanüstü performans ve hassas manevra ile güç kaybı olmadan vites değişimini mümkün kılıyor. Tekerlere kesintisiz güç aktarımı sağlayarak araca benzersiz bir hızlanma gücü verirken, tork konventörün sağladığı tork artışı dik yamaçlarda ve zorlu arazilerde üstün kalkış ve tırmanış sunuyor. “Her araçta bir Allison şanzıman var”
Allison Transmission’ın, Avrupa, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika'nın yanı sıra Asya Pasifik gibi tüm dünyadaki itfaiye departmanlarının tercih edilen iş ortağı olarak lanse edildiğini ifade eden Allison Fransa Pazar Geliştirme Müdürü Benajmin Bouchot Allison tam otomatik şanzımanlarının sektörün çoğunda kullanıldığını söyledi. Bouchot, “Allison tam otomatik şanzımanlarımız, enerji ve madencilik sektöründen, şehiriçi dağıtım uygulamaları dahil farklı faaliyet alanları için geniş bir yelpazede kullanılıyor. Şanzımanlarımız, sıra dışı koşullarda ve zorlu operasyonlarda da yüksek performans sunmak üzere tasarlanıyor. Dolayısıyla ormancılık ve arazi görevlerinde başarılı, Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Iveco Magirus TLF3000 kamyonu sergilediğimiz için çok gururluyuz” şeklinde ifade etti. www.tasimacilar.com 06.11.2012 / 17:51