Alman Federal Cumhuriyeti Enerji ve Teknoloji Bakanı MAN tesislerini ziyaret etti

Alman Federal Cumhuriyeti Enerji ve Teknoloji Bakanı MAN tesislerini ziyaret etti

MAN Türkiye A.Ş. üretim tesislerini ziyaret eden Alman Federal Cumhuriyeti Enerji ve Teknoloji Bakanı Phillip Rösler; “MAN Türkiye A.Ş. Tesisleri, ekonomisi gelişen Türkiye’nin en iyi göstergesi” dedi.

Alman-Türk Enerji Forumu’nun açılışını gerçekleştirmek ve resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Alman Federal Cumhuriyeti Enerji ve Teknoloji Bakanı Dr. Phillip Rösler, MAN Türkiye A.Ş. üretim tesisleri ile Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında kurulan Beceri Eğitim Merkezi’ni (BEM) ziyaret etti.

Ankara Akyurt’ta bulunan MAN Türkiye A.Ş. Tesisleri’ni gezen Alman Federal Cumhuriyeti Enerji ve Teknoloji Bakanı Dr. Phillip Rösler ve beraberindeki heyet, MAN Truck&Bus AG Üretim ve Lojistikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Carsten Intra ile MAN Türkiye A.Ş. CEO’su Münür Yavuz’dan bilgi aldı. Otobüs üretiminin her aşamasını yakından gören Bakan Rösler, “Türkiye’nin ekonomisi gelişmeye devam ediyor. MAN Türkiye A.Ş. tesisleri de bunun en iyi göstergesi” ifadelerini kullandı.


Alman Federal Cumhuriyeti Enerji ve Teknoloji Bakanı Dr. Phillip Rösler, MAN’ın doğalgazlı otobüs üretimini de yakından gördü. Temiz enerji konusunda tüm dünyada değişim yaşandığını ifade eden Bakan Rösler, “MAN Türkiye A.Ş. tesislerinde otobüs üretiminin yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmalarının da yürütülüyor olması çok önemli. Amaç sadece ürün satmak değil, üretimin de yapılıyor olması. Elbette sosyal sorumluluk kavramı da bu üretimin bir parçası” şeklinde konuştu.

Alman Bakan Phillip Rösler Öğrencilerle bir arada

Son üretilen otobüsü kullanarak fabrika ziyaretini tamamlayan Bakan Rösler daha sonra Beceri Eğitim Merkezi’ni (BEM) ziyaret etti. Rösler, burada BEM’in amacı ve işleyişi hakkında detaylı bilgi alarak öğrencilerle bir araya geldi. Uygulama eğitimi yapan öğrencilerle sohbet eden Bakan Rösler aynı zamanda bir öğrencinin yaptığı işi inceledi.

Kurum kültüründe sosyal sorumluluk çalışmalarına özel önem veren MAN, Beceri Eğitim Merkezi (BEM) ile Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirilmesi için sanayi çarkının her aşamasına, uygulamalı bir eğitim programı ile gençleri hazırlıyor. Bu güne kadar 412 öğrencinin mezun olduğu MAN Türkiye Beceri Eğitim Merkezi’ne kabul edilen öğrenciler, ikili eğitim sistemine uygun olarak, haftanın iki günü Ankara Dikmen’deki Mesleki Eğitim Merkezi’nde teorik eğitim, diğer üç günü ise MAN Fabrikası’nda beceri eğitimi görüyor.

Alman Federal Cumhuriyeti Enerji ve Teknoloji Bakanı Dr. Phillip Rösler’in ziyaretini değerlendiren MAN Türkiye A.Ş. CEO’su Münür Yavuz konuşmasında, “Tesislerimizin her aşamasıyla ilgili kendisine bilgi verdik. Tek bir fabrikada tüm üretimin gerçekleşiyor olmasını ilgiyle izledi. Ayrıca sektörde fark yarattığımız doğalgazlı otobüs üretimini de kendisine anlattık. MAN Türkiye’nin temiz enerjiye olan duyarlılığı konusunda da Sayın Bakan’a bilgi verdik” dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.