Almanya’da Türk Lojistiği konuşuldu

Almanya’da Türk Lojistiği konuşuldu

Türk-Alman Ticaret Ağı ve Almanya Lojistik Birliği (BVL) tarafından Bremen’de düzenlenen “Türkiye Lojistikte Yeni Etkin Nokta mı? konulu toplantı da UTİKAD Başkanı Erkeskin, Türk taşımacılık ve Lojistik sektörüyle ilgili bilgi verdi.

BVL İstanbul Bölümü Başkanı Klaus-Dieter von der Bey ile Bremen Ticaret Odası yöneticilerinin de katıldığı toplantı da büyüyen Türkiye ekonomisiyle birlikte taşımacılık ve lojistik servislerin daha fazla önem kazandığını ve artan lojistik taleplerin sektörde uzmanlaşma, değişim ve gelişimi zorunlu hale getirdiğini söyleyen UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul ErkeskinTürk lojistik sektörünün dünden bugüne gelişimi hakkında bilgi verdi.

Erkeskin, 2013 yılı planları ile ilgili de bilgi verdi

Türkiye’nin son 10 yılda sektörün öneminin bilinciyle ulaştırma alanında önemli atılımlar yaptığını belirten Erkeskin devletin ulaştırma sektörüne yönelik yaptığı yatırımları ve özel sektörün yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımların sektörün ivmesini yukarıya çektiğini söyledi.

2012 yılında devletin bu alana yaptığı yatırımın toplam yatırımlar içindeki payının yüzde 30’u geçtiğine dikkat çeken UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, 2023 yılına kadar faaliyete geçmesi planlanan proje ve yatırımlara yönelik aydınlatıcı bilgiler verdi.

Türkiye’nin liman ve demiryolu işletmeciliği alanında önemli mesafeler kaydettiğine değinen Erkeskin, Türk havacılık sektöründe de büyük gelişmeler olduğunu vurgulayarak Türkiye’de gerçekleştirilen yapılan projelere kısaca değindi.

Toplantıda Türkiye’deki projeler sırasıyla anlatıldı

İstanbul’da yapımına başlanılan üçüncü havalimanından, üçüncü boğaz köprüsünden bahseden Erkeskin planlar içerisinde Marmaray, Kars-Tiflis projesiyle demir yolu projesini de genişletip Asya ile Avrupa arasındaki bağlantının Türkiye üzerinden yapılmasına yönelik çalışmalardan da bahsetti. Deniz ve Demiryolu taşımalarına da değinen Erkeskin, “Deniz taşımacılığında Ro-Ro hatlarımız gelişti. Demir yolu taşımacılığı özel sektöre açıldı. UTİKAD’ın da kurucu ortağı olduğu (BALO) Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları A.Ş gibi Türkiye’de intermodal taşımacılığın temellerini olgunlaştıracak pek çok ulaştırma projesi bu yıl içinde start alacak.Dolayısıyla çok büyük bir dinamizm içerisindeyiz. Bu da dünyanın büyük ilgisini çekmektedir” şeklinde konuştu.

Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü tüm taşıma modları ile temsil eden UTİKAD’ın faaliyet ve hizmetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Erkeskin, 12-15 Eylül 2013 tarihinde İstanbul CNR Expo’da yapılacak Transport ve Lojistik Fuarı ile 13-18 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul’da UTİKAD’ın ikinci kez ev sahipliği yapacağı FIATA Dünya Kongresi hakkında da bilgi verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.