Alpim’de treyler üreticileri arasındaki yerini aldı

Alpim’de treyler üreticileri arasındaki yerini aldı

Bursa’da imalata başlayan Alpim Trailer Firma Sahibi ve Makine Mühendisi Mustafa Özçelik, on yıl önce başladığı meslek hayatında artık kendi markası ile treyler ve araç üzeri ekipman üreticileri arasında yer alıyor.

Kendi markası ile treyler ve araç üzeri ekipman üreticileri arasında yer almasının önemini vurgulayan Alpim Trailer Firma Sahibi ve Makine Mühendisi Mustafa Özçelik, “2002 yılında mezun olmamı takiben girdiğim bu sektöre bu kadar bağlanacağım ve seveceğim aklıma gelmezdi. Bunda Ege Bölgesi’nin önde gelen araç üzeri ekipman ve treyler imalatçısı olan firmada başlamamın etkisi büyük. İşe başladığım andan itibaren her geçen kasa ve treylerin etiketine bakar olmuştum. Kim yapmış, hangi firmalar var? Çalıştığım iş yerini kendi işyerim gibi benimsedim ve kedi işimi yaparmış gibi çalıştım. Kazandığım her bilgiye ve edindiğim her tecrübeye yenisini eklemeye çalıştım. Yeni bir ürün tasarlanacaksa kopyalamak en kolayıdır. Ama bu bana göre yanlıştır. Bir ürünün üzerine yapıştıracağın etikette yazan markaya ait olması gereklidir. Onu uzaktan gören, şu firmanın ürünü demelidir. Ben bu ideal ile yaptım ve yaptırdım tüm tasarımlarımı. Ve şuan kendi çizgimi çizmeye başladım.”


“Treylerlerimiz imzamızı taşıyor”
Alpim Tralier olarak ürettikleri ürünlerden de bahseden Özçelik sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk olarak konteyner taşıyıcı yarı römork ürettik. 40 Feet ve 20 Feet kapasiteli ve 12 kilitli olarak ürettiğimiz bu ürünle birlikte Alpim Trailer’in en belirgin tasarım detayı olan arka görüntüsü ortaya çıkmış oldu. Bu görüntüyü biz ve müşterilerimiz çok beğendik. İlerleyen üretimlerde bu detayı sürekli kullandık. Daha sonra 12.60 ve 13.60 Açık Kasa Kuru yük Yarı Römork imal ettik. Bu ürünlerde Şasi tasarımından tutunda kapak tasarımına kadar tüm detayların Alpim Trailer’e özel olması için uğraştık ve başardık” “Avrupa standardı ile üretim yapıyoruz”

Ürettikleri ürünlerin diğerlerinden farklı olmasını sağladıklarını belirten Özçelik, “Mesela 12.60 yarı römorkumuz 5.900 kg boş ağılığa sahipken, 13.60 yarı römorkumuz 6.280kg boş ağırlığa sahiptir. 700 serisi esnemeye mukavemetli malzemeden imal şasi ile Docol 1000DP malzemeden imal kapaklardan yapılmıştır. Bu ağırlıklara yerli imalat kampanalı dingiller ile ulaşılmıştır” diyerek sözü en son imal ettikleri BPW disk frenli 13.60 açık kasa yarı römork getiren Özçelik, “Bu ürün ile yerli imalatın ne kadar kaliteli olabileceğini piyasaya göstermiş olduk. Bizim gibi butik imalatçıların çoğu maliyeti düşürmek için sürekli kalitesiz malzeme kullanmaktadırlar. Ama biz kalite şehri Bursa’ya yakışan ürünleri nakliyecilerin hizmetine sunmak istiyoruz. Her yönü ile Avrupa standartlarında ürettiğimiz eserlerimizi yollarda görmek hoşumuza gidiyor. Ürettiğimiz bu yarı römork sadece 6 ton boş ağırlığa sahip.” “Eli kaynak tutan bu sektörde”
Treyler imalatı sektörüne emin adımlarla, bilinçli ve tecrübeli olarak başladıklarını söyleyen Özçelik, ilerleyen yıllarda daha iyi seviyeye geleceklerini belirtti. Sektörün sorunlarına da değinen Özçelik, “Sektörümüzün en belirgin sorunu bilinçli veya bilinçsizce yapılan fiyat politikasıdır bence. Menşeinin ne olduğu belirsiz ürünlerle üretilen yarı römorkların en kaliteli ürünlerin kullanıldığı yarı römorklarla kıyaslanması hem ticari açıdan hem de ahlaki açıdan yanlış. Eli kaynak tutan bu işe başlamış gibi bir hava var sektörümüzde. Doğru dürüst maliyet ve kar hesabı yapmadan üretip duruyorlar. Gerçi ömürleri pek uzun olmuyor ama sektöre oldukça büyük zarar veriyorlar. Umarım bu konuda kısa zamanda olumlu gelişmeler olur” diyerek sözlerini tamamladı. www.tasimacilar.com 08.05.2012/14:41