Alstom Grid  Güç Transformatörleri Fabrikasına Yeni Genel Müdür Atandı

Alstom Grid Güç Transformatörleri Fabrikasına Yeni Genel Müdür Atandı

Alstom Grid Türkiye’nin Güç Transformatörleri Genel Müdürlüğüne Hakan Karadoğan atandı.

Türkiye'de 1960'lı yıllarda faaliyet göstermeye başlayan Alstom, Türkiye'nin enerji ve demiryolu taşımacılık altyapısına önemli katkılar sağlamıştır. Grubun, geniş bir yelpazeye yayılmış yakıtları kapsayan enerji santralleri referansları arasında; 320 MW gücündeki Çan Linyit Santrali, 1.340 MW gücündeki Afşin Elbistan A Kömür Santrali, 1.120 MW güce sahip Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali bulunmaktadır. Alstom, ülkenin en büyük hidroelektrik santrali olan Atatürk Barajı dahil olmak üzere, Türkiye'nin kurulu güç üretim kapasitesinin %50'sinden fazlasına temel ekipmanlar temin etmiştir.

Alstom Grid’te yeni atama

Alstom, Gebze’deki tesislerinde güç transformatörleri üreten ve üretiminin %85’ini ihraç ederek “Elektrik iletim ve dağıtım ekipmanları” kategorisi ihracat şampiyonu Alstom Grid Türkiye’nin Güç Transformatörleri Genel Müdürlüğüne Hakan Karadoğan atandı.

10 yıl sonra ilk Türk genel müdür

Alstom Grid Çin’deki transformatör üretim merkezinde aynı pozisyondayken Türkiye’ye atanan Karadoğan ile birlikte, Gebze tesislerine 10 yıl aradan sonra ilk kez Türk bir genel müdürü atanmış oldu.

Karadoğan Kimdir?

Hakan Karadoğan İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden 1995 yılında mezun oldu. Karadoğan mezuniyetinin ardından 1996 yılında dizayn mühendisi olarak başladığı Alstom’da çeşitli pozisyonlarda görev aldı. İyi derecede İngilizce bilen ve IEC (Uluslararası Elektroteknik Komitesi) Türk Ayna Komitesi üyesi olan Karadoğan, evli ve iki çocuk babasıdır.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.