ALTO Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi

ALTO Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) denizcilik sektöründe var olan gelişmelere ışık tutmak ve yaşanan müşterek sorunlara çözüm bulmak için Oda seminer salonunda 1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesini gerçekleştirdi.

ALTO’da bu yıl ilki gerçekleşen 1. Uluslararası Aliağa Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesine yaklaşık 250 kişinin katıldı. Zirvede İzmir üniversitelerinin liman ve lojistik bölümlerinde okuyan öğrenciler de yer aldı. İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, ALTO Başkanı Adnan Saka, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin’de zirveye katılımlarıyla hem sürece destek verdiler hem de sektörde yaşanan gelişmeleri ve sorunları dinleme fırsatı buldular.

“Lojistik Yapılanma Son Derece Planlı Olmalı”

Amaçlarının Aliağa’dan ziyade Türkiye limanlarının uluslararası arenada daha iyi noktalara gelmesini sağlamak ve lojistik olarak ülkenin son derece planlı olması gerektiğine dikkat çekmek olduğunu belirten ALTO Başkanı Adnan Saka “Aliağa'nın bilhassa lojistik ve deniz nakliyatı konusunda hızlı bir şekilde geliştiğini görünce Avrupa'da Hamburg ve Bremen limanlarını incelemeye gittik. Görülüyor ki binaları konutları yapmak, parası olunca mümkün oluyor. Fakat esas olan işletmedir. İşletmeyi nasıl yapabileceğimizi bilmemizdir. Eğitimi ve insanları ona göre hazırlamamız lazım. Kalitesini ona göre yapmamız gerekiyor. Bu konuda ki gerçekleri görerek ileriye dönük ne yapacağımızı bilmek amacıyla böyle bir toplantı düzenledik” dedi.


Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk de Aliağa’nın doğal bir lojistik yapılanmaya uyacak coğrafi yapıya sahip olduğunu ve ülke ekonomisinin daha iyi yerlere gelebilmesi için İzmir’den başlayıp, Foça, Nemrut, Aliağa, Şakran ve Çandarlı’ya kadar uzanan hattın liman olarak, geri alanların da lojistik köy olarak planlanması gerektiğini belirtti. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.