Anadolu Isuzu 3O. Yılını Kutluyor

Anadolu Isuzu 3O. Yılını Kutluyor

24 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Hanover’de düzenlenen IAA Ticari Araçlar Fuarına katılan Anadolu Isuzu, 900 metrekarelik standında yedi ayrı modelini sergiledi. Fuar kapsamında Citiport ve Visigo Interurban modellerinin de Avrupa premiyerini gerçekleşt

24 Eylül tarihinde düzenlenen basın toplantısında Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan bir konuşma yaptı. Konuşmasında Arıkan, bu yıl Isuzu Motors Limited ortaklığı ile üretime başlamalarının 30’uncu yılını kutladıklarını belirtti. Konuşmasının başında 30 yıla sığan başarılar hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Arıkan, daha sonar basın mensuplarına Anadolu Isuzu’nun 30’uncu yılındaki yeni vizyonunu tanıttı. Şirketin ana hedefinin yaratıcı yatırımlar ile sürdürülebilir büyüme olduğunu söyleyen Tuğrul Arıkan, yeni ürünler ile yeni ihracat pazarlarında yer almak istediklerini duyurdu.

Fuarın açılış gününde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan,Bursa Valisi MünirKaraloğlu, Hanover Ticaret Ateşesi Kudret Ceran ve BSTO Yönetim KuruluBaşkanı İbrahim Burkay standı ziyaret ederek Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan’dan Citiport ve Visigo otobüsleri hakkında bilgi aldı.

Citiport: Şehrin Yeni Yıldızı Sahaya Çıkıyor

Kullanıcıların gerçek ihtiyaçları göz önüne alınarak “ideal araç tasarımı” çerçevesinde tasarlanan 12 metre segmentindeki toplu ulaşım aracı Citiport Avrupa’da ilk kez  görücüye çıktı.

Kendine özgü tasarımıyla çarpıcı bir dış görünüme sahip olan Citiport,  geniş ve ferah iç hacmi ve koridorlarıyla yolcularına konforlu ve güvenli yolculuklar sunuyor.

Citiport,şehiriçi ulaşım için sunduğu engelsiz ulaşım konsepti ile tüm engelli yolcular için kolay ve rahat ulaşım imkanı sağlıyor. Citiport’da tekerlekli sandalye kullanıcılarına ayrılan özel renkli alan, işitme engelliler için bilgi ekranları, görme kaybı olan yolcular için yüksek kontrast ve sesli bilgilendirme sistemleri ve hareket kabiliyeti düşük yolcular için kolay ulaşılabilir destek elemanları bulunuyor. Kneeling özelliği sayesinde araç yana doğru eğilerek engelli yolcuların kolay inip-binmesi sağlanıyor. Araç içerisindeki eğim maksimum 4,5 derece ile sınırlandırılarak, hareket kabiliyeti düşük yolcuların çok daha rahat seyahat etmeleri sağlanıyor.  Yolcuların araç içinde tutunmasını kolaylaştıran üçlü koruganlar, segmentinde ilk kez Citiport’da.

Toplu ulaşımda yolcuların en fazla ihtiyaç duydukları uygun iklimlendirme, 39 kw gücündeki  üstün klima sistemi ve homojen dağılmış kalorifer sistemi ile kusursuz sağlanıyor.

Citiport, güvenlik açısından da tam not alıyor.  Elektronik kontrollü valfler sayesinde hızlı  tepki veren tam havalı EBSfrensistemi, durak freni, hem ayaktan hem elden kumandalı şanzımana entegre 3 kademeli intarder ve yokuşta geri kaymama özelliği ile hem yolcu hem kullanıcının güvenliği garanti altına alınıyor.

Şehrin yeni lideri,   şoför konforunu da  en yüksek düzeyde sağlıyor. Seperatörle ayrılmış özel şoför kabini ve koltuk pozisyonuna göre ayarlanabilen, görüş açısını bozmayan direksiyon miline entegre gösterge paneli sayesinde şoförün yalnızca yol ile ilgilenmesi sağlanıyor. Havalı, ayarlanabilir sürücü koltuğu ve standart elektrikli şoför camıile şoförler için yolculuklar Citiport ile artık çok daha konforlu. Ön panele entegre iç ve dış kamera ekranı ile şoförler aracın her köşesine rahatlıkla hakim olabilecekler.

Citiport’da kullanılan en yeni teknolojiyi içeren Multiplex sistem ise müşteri ihtiyaçlarına göre esnek tasarım ve üretim imkanı sunuyor.

Standart olarak ZF marka 6 ileri tam otomatik vites ve 6 silindirli  dizel commonrail turbo motor  ile pazara sunulan Citiport,  Anadolu Isuzu markasını taşıyor.

Visigo Interurban:

Modern ve gösterişli yapısı, özgün dış dizaynı ile turizm ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında tüm ihtiyaçları karşılayan Visigo’nun yeni versiyonu Visigo Interurbanilk kez Avrupa’da görücüye çıktı.

Benzersiz sürüş ve seyahat konforunu kısa mesafeli şehiriçi yolculuklar ve servis taşımacılığına taşıyan Interurban versiyonu, ayakta yolcu alabilme ve tekerlekli sandalye lifti özelliği ile sektöre yeni bir bakış açısı getiriyor.

Sürücünün rahatlıkla ulaşabileceği şekilde tasarlanan ergonomik ve oldukça estetik sürücü torpidosu, rezistanslı ve otomatik sürücü penceresi, ledli gündüz sürüş farları, ısıtmalı ve elektrik kontrollü aynaları ve sürücü kliması ile seyahatler Visigo Interurban  kullanıcıları  için çok daha konforlu. 

 

anadolu-isuzu-hanover-1.jpg

anadolu-isuzu-hanover-2.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.