Anadolu Isuzu, Busworld'e 4 aracı ile katıldı

Anadolu Isuzu, Busworld'e 4 aracı ile katıldı

Anadolu Isuzu, 5-7 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Busworld Türkiye 2020’ye 4 aracıyla katıldı. Çevreci modelleri Citiport 12 CNG, Novociti Life, Novociti Volt (Elektrikli), Novo Lux araçlarıyla fuarda boy gösteren Anadolu Isuzu, büyük ilgi gören modelleri ile geleceğin toplu ulaşım trendlerine ışık tuttu.

Otobüs endüstrisinin en eski ve en saygın fuarı olan uluslararası Busworld 5 Mart 2020 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Türkiye’nin önde gelen ticari araç üreticilerinden Anadolu Isuzu, uluslararası otobüsü endüstrisi ve yan sanayiini bir araya getiren Busworld Turkey 2020’de 4 aracıyla 4. Hall ve B-24 numaralı standında ziyaretçileriyle buluştu. Busworld Turkey 2020’ye, bulunduğu pazarların ihtiyaçlarını göz önüne alarak geliştirdiği çevreci ve sıkıştırılmış doğal gaz ile çalışan Citiport 12 CNG, Novociti Life, Novo Lux ve elektrikli Novociti Volt araçlarıyla katılan Anadolu Isuzu geleceğin toplu taşıma trendlerine ışık tuttu.

 Fuar standındaki basın toplantısında konuşma yapan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Anadolu Isuzu olarak hedefledikleri pazarların ihtiyaçlarını doğru belirlediklerini, bu doğrultuda ürün ve hizmet sunduklarını dile getirdi. Arıkan, “Attığımız güçlü adımlarla ihracat rakamlarımızı artırmaya devam ediyor, markamızı dünyada da güçlendiriyoruz. İhracatta son yıllarda gösterdiğimiz agresif büyüme performansı risklerimizi daha iyi yönetmemizin ve sağlıklı büyümemizin en önemli kaldıraçlarından birisi oldu ve olmaya da devam edecek. Bugün 42 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2023’te bu rakamı 60’ın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. 15 yıldır midibüste ihracat şampiyonuyuz. Avrupa belediyeleri Türk mühendisleri tarafından üretilen, yerlilik oranı %70’in üzerine çıkan araçlarımıza büyük ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da toplu taşıma ihalelerinin aranılan ismi olduk” dedi. Isuzu Novociti Life ile Polonya, İtalya, Yunanistan ve Fransa’dan sonra Gürcistan’a da giriş yaptıklarını belirten Arıkan, geçen yıl Tiflis Belediyesi’ne yapılan 16.9 milyon Euro tutarındaki midibüs teslimatı ile midibüs segmentinde Türk otomotiv tarihinin en büyük midibüs ihracatını gerçekleştirdiklerini söyledi. Arıkan, geleceğin toplu taşıma dünyasındaki ihtiyaç ve trendleri öngörerek geliştirdikleri çevreci ve konforlu araçları Citiport 12 CNG, Novociti Life, Novociti Volt, Novo Lux ile dünya otobüs devlerinin yer aldığı Busworld’de bulunmaktan heyecan duyduklarını kaydetti.

anadolu_isuzu_busworld_stand.jpg

Isuzu Novociti Life Avrupa’nın gözdesi olmaya devam ediyor

Yeni Isuzu Novociti Life, alçak tabanıyla değişen pazar ihtiyaçlarına yönelik bir çözüm olarak gün yüzüne çıktı. Büyük ve orta büyüklükteki otobüs yerine küçük boyutlarda otobüs konseptiyle dar sokaklı şehirleri de hedefleyen Novociti Life, alçak tabanlı yapısıyla engelli ve yaşlı nüfusun sosyal hayata daha fazla katılımını da destekliyor. Anadolu Isuzu’nun otobüs ürün grubunda bulunan 9,5 m. uzunluğundaki Citibus modeli ile 7,5 m. uzunluğundaki Novociti modeli arasında 8 m. uzunluğuyla yeni bir segment oluşturan Novociti Life, midibüs boyutlarında otobüs görünümüyle dikkat çekiyor. Novociti Life’ın alçak tabanlı tasarımına uygun olarak arkaya konumlandırılan FPT marka NEF4 model motoru, 186 beygir güç ve 680 Nm tork üretiyor. FPT’nin EGR (egzoz gazı geri çevirimi) sistemine gerek duymadan Euro 6D emisyon normlarını karşılayabilen motor teknolojisi, yüksek enerji verimliliği ile düşük yakıt tüketimi sağlarken, bu sayede Avrupalı belediyelerin ihtiyacı olan normları sağlamış oluyor.   Hem yolcuların konforu hem de aracın servis hizmetlerini minimum sürede gerçekleştirmek için özenle tasarlanan Isuzu Novociti Life 1 yılda hem Türkiye hem de Polonya ve İtalya’daki otoritelerden toplam 3 ödül birden aldı.

novociti_life.jpg

Yüzde 100 elektrikli Isuzu Novociti Volt Busworld’e damgasını vurdu

Emisyon kurallarının gittikçe katılaştığı dünyada, midibüs segmentinde yüzde 100 elektrikli olarak tasarlanan Isuzu Novociti Volt Busworld fuarına damgasını vurdu. Novociti Life’ın elektrikli versiyonu olan Novociti Volt,  tam elektrikli sürüş sistemi ile oldukça sessiz olmakla beraber tamamen sıfır karbon emisyon seviyesi sayesinde çevre dostu araçlar kategorisinde yer alıyor. AVAS (Acoustic Vehicle Alerting Systems) sayesinde yayaların güvenliği için, gürültü kirliliği yapmayan yapay bir motor sesi çıkaran Novociti Volt, bu sayede yayaların aracı fark etmesini sağlayarak riskli durumları engelliyor.

novociti_volt.jpg

Kullanıcıya 2 farklı batarya kapasitesi sunan Novociti Volt, 140 kWh’lık batarya kapasitesi ile araca 210 km’ye kadar menzil imkanı sağlarken, 268 kWh’lık batarya kapasitesi ile araca 400 km’ye kadar menzil imkanı sağlıyor. Bu sayede NovoCITI VOLT, farklı ihtiyaçlara göre esnekliğini koruyor, ihtiyaca göre kullanıcılara seçenekler sunmaya devam ediyor. Pil paketlerinin tavanda pozisyonlandırılması sayesinde, aracın menzilinin artırılıp azaltılması kolaylıkla projelendirilebiliyor. Aracın arka tarafında konumlandırılmış olan elektrik motoru ise 255 kW’lık motor gücü ve 2355 Nm’lik tork değerine sahip. Garanti kapsamında pil ömrünün 5 yıl veya 250.000 km boyunca %70 oranının altına inmeyeceği garanti ediliyor.  

Düşük maliyetli ve çevreci Citiport 12 CNG

Tüm dünya şehirlerinde düşük emisyon salınımı ve çevreye duyarlı araç kullanımının teşvik edilmesi çalışmaları doğrultusunda geliştirilen, CNG (Compressed Natural Gas – Sıkıştırılmış Doğal Gaz) sistemine sahip alt yapısıyla düşük tüketim ve çevre dostu olan Citiport 12 CNG, fuarda büyük ilgi gördü. Citiport 12 CNG, sıkıştırılmış gaz yakıt sistemiyle hem düşük işletim maliyetlerine sahip, hem de sıradan bir toplu ulaşım aracına göre çevreye verilen zararı azaltıyor.

citiport_12_cng.jpg

Novo Lux yüksek konforuyla servis ve turizm şirketlerinin tercihi

Novo S ile aynı platformu paylaşan Novo Lux, iç tasarımı ve standart olarak sunduğu donanımlar ile daha yüksek bir konfor sunuyor. Donanım seviyesi ve engelliler için özel versiyonlarından 2+1 koltuk dizilimi gibi konforlu farklı birçok opsiyonu sayesinde çok yönlü kullanıma uygun olan Nova Lux, özellikle yolcularına daha konforlu bir seyahat deneyimi sunmak isteyen servis ve turizm taşımacılarına hitap ediyor.

novo_lux.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.