Anadolu Isuzu Geleceğin Toplu Taşıma Aracını Tanıttı

Anadolu Isuzu Geleceğin Toplu Taşıma Aracını Tanıttı

Anadolu Isuzu Ar-Ge merkezinde Türk tasarımcı ve mühendisler tarafından geliştirilecek olan “elektrikli toplu taşıma aracı projesi ve akıllı mobilite sistemleri” tanıtıldı.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, 12 yıl Türkiye Midibüs İhracat Şampiyonu olmuş bir şirket olarak, en ileri teknolojilerle üretim yapabildiklerini vurguladı. Arıkan, “Bugün ideal ulaşım sistemi; düşük işletim, yatırım ve bakım maliyeti olan, uzun ömürlü, yüksek kapasiteli, güvenli, konforlu, çevreci, sessiz ve en önemlisi akıllı olarak tanımlanıyor. İşte tam bu noktada Anadolu Isuzu olarak, belediyelere tüm bu özellikleri içeren yeni bir çözüm sunmak için kolları sıvadık. Akıllı mobilite sistemine sahip elektrikli toplu taşıma araçlarımızın, kentlerin ulaşım sorununa çare olacağına inanıyoruz” dedi.

 

Elektrikli toplu taşıma aracı: Düşük maliyetli, güvenli, konforlu, çevreci, sessiz ve akıllı...

 

“Ulaşımın geleceği için biz Anadolu Isuzu olarak üretime hazırız” diyen Arıkan konuşmasına şöyle devam etti: “Artık, yeni sanayi devrimi olarak adlandırılan Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti, Akıllı Şehirler çağındayız. Alışılagelmiş çözümlerin dışına çıkan, daha özgür bir dünyada yaşıyoruz. Şehirleşmenin hızla yükseldiği bu modern hayat, bir yandan da ulaşımı karmaşıklaştırıyor. Günümüzde raylı sistemlerin çok daha konforlu olduğunu ve herkesin hayali olduğunu görüyoruz. Ancak her kentin, yüksek yatırım maliyetleri nedeniyle bu hayallerini gerçekleştirme imkânı yok. Bugün ideal ulaşım sistemi; düşük işletim, yatırım ve bakım maliyeti olan, uzun ömürlü, yüksek kapasiteli, güvenli, konforlu, çevreci, sessiz ve en önemlisi akıllı olarak tanımlanıyor. İşte tam bu noktada Anadolu Isuzu olarak, belediyelere kentlerinin ulaşımını rahatlatmak için tüm bu özellikleri içeren yeni bir çözüm sunmak için çalışmalara başladık. Dünyada toplu taşıma araçlarında önemli bir aşamaya imza atarak, 24 metre uzunluğunda, çift körüklü ve 300 yolcu taşıma kapasitesine sahip elektrikli toplu taşıma aracımızı geliştirmeye başlıyoruz. Akıllı mobilite sistemine sahip elektrikli toplu taşıma araçlarımızın, düşük yatırım ve işletim maliyetleriyle kentlerin ulaşım sorununa çare olacağına inanıyoruz. Türkiye için hız kesmeden çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Elektrikli toplu taşıma aracı şehirlere ne değer katacak?

 

Tamamen verimlilik üzerine kurulu “Akıllı Mobilite” sistemi sayesinde, yüksek teknolojiyle donatılmış olan araç halkın ulaşımını kolaylaştıracak ve konforunu artıracak.

Küresel ısınma artık önemli bir tehdit ve ülkeler ciddi önlemler alıyor. Elektrikli toplu taşıma araçları dünyada sadece ekonomik olması açısından değil, sürdürülebilir bir dünya için de tercih ediliyor. Elektrikli otobüs çevreye zarar vermeyecek. Şehrin ve insanların nefes almasını sağlayacak.

Şehirlerdeki otobüs, minibüs kirlilikleri azalacak. Daha sessiz, daha temiz ve daha modern bir taşıma sistemi şehirleri rahatlatacak.

Fosil yakıtlar gelecekte tükenecek ancak elektrik her zaman var olacak. Bu yüzden geleceğin teknolojisini uygulamanın avantajı yaşanacak.

Elektrikli araç kullanan belediyeler, her açıdan olduğu kadar prestij açısından da diğer belediyelerin önüne geçecek.

 

 

1501494188_protokol.jpg

1501493992_anadolu_isuzu_2.jpg

 

1501493994_anadolu_isuzu_7.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.