Anadolu Isuzu ile Antalyalı şoförler yol güvenliği eğitimi alıyor

Anadolu Isuzu ile Antalyalı şoförler yol güvenliği eğitimi alıyor

Anadolu Isuzu ve Yolevent’in “Emniyetli Sürüş Sürdürülebilir Turizm” sloganıyla Antalya’da başlattığı eğitim projesiyle Antalyalı Turizm taşımacılığı yapan sürücülere yol güvenliği konusunda eğitim veriyor.

Anadolu Isuzu ve Yol Güvenliği Platformu(Yolevent) işbirliğiyle Antalya Fuar ve Kongre Merkez’inde düzenlenen “Emniyetli Sürüş Sürdürülebilir Turizm” projesinde Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Eğitim Müdürlüğü, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin de desteğiyle Antalya Turizm Şoförleri Derneği’nin 2 bine yakın üyesine eğitim veriliyor. Anadolu Isuzu ve Yolevent işbirliğiyle Tur sürücülerine yönelik düzenlenen etkinliğe; Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Pazarlama Müdürü Bilge Gündüz, Otobüs Satış Şefi Onur Çetinkaya, Isuzu Bayisi Esay Otomotiv Firma Yetkilisi Esat Göyük, Antalya Turizm Şoförleri Derneği (ANSOD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kayabaşı, Genel Koordinatör Mehmet Üzer, Antalya Trafik Şube Müdür Yardımcısı Soner Yalın ve eğitimde yer alan şoförler katıldı.


“Eğer istersek değiştirebiliriz”
Antalya’nın Isuzu için önemli olduğunu söyleyen Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Antalya bölgesinin turizm açısından da Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirterek “Türkiye’ye yaklaşık olarak 32 milyonu aşkın turist girdisi var. Bununda yaklaşık 3/1’i Antalya’ya gelerek turizme katkı da bulunuyor. Aynı zamanda Antalya yollarında gezen her 3 küçük otobüsten 2 tanesi Anadolu Isuzu’ya ait olduğu için de bu şehir bizim için önemli” dedi. Anadolu Isuzu olarak sosyal sorumluluk projelerinde var olmaya devam edeceklerini ifade eden Tamay, “Amaç sadece ticarette para kazanmayla değil, aynı zamanda, Türkiye’nin muhtelif yerlerinde yaptığımız gibi bir takım sosyal sorumluluklarla da varız. Bunlardan bir tanesi de eğitim” diyerek Anadolu Isuzu ve Yolevent işbirliği projesinin ortaya çıkışını şu şekilde anlattı: “Yolevent firmasıyla güzel bir işbirliğine girdik. Onların ‘değiştirebiliriz’ diye bir sloganı var ve bizde yaşanan bazı tatsız durumları ‘değiştirebilirmiyiz’ dedik. Onlarda değiştirilebilir dediler ve Antalya’ya gelerek bu projeye destek var mı diye araştırmamızı yaptık. Çünkü kamu desteği olmadan böyle bir şeyin oluşamayacağını biliyorduk. Antalya Valiliği’yle yaptığımız görüşmeler sonucunda onlarda değiştirebiliriz dediler. Bizde desteğimizin onların yanında olduğunu söyleyerek projeye başladık. Projede amaç sadece Isuzu araçlarını değil, tüm araçları kullanan sürücülerin daha güvenli araba kullanma yönünde yeterli bilgiye ve olgunluğa erişmiş olmalarıdır. Bu proje devam edecek ve biz sonuna kadar Isuzu olarak bu projeye katkı vermeye devam edeceğiz.” “Diğer firmalarında desteğini bekliyoruz”
Antalya’nın Türkiye’nin turizminde önemli bir lokomotifi olduğunu söyleyen Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise, Antalya’da turizme yönelik yapılan her iyi projenin desteklenmesi yönünde fikirleri olduğunu belirtti. Yüksel, “Biz kendimiz zaten en iyisini yakıştırmak durumundayız. Bizler şoför arkadaşlarımızın canla başla ve özveriyle çalıştığınız biliyoruz. Ama bir küçük hatadan dolayı kaza yaşadığımızda bir yandan içimiz sızlıyor, bir yanda da bunun halka halka bizi nerelere kadar götüreceğini düşünüp kaygılanıyoruz. O yüzden geçen yıl anlatıma dayalı teorik eğitim olmak üzere derneğimizle birlikte çalışmaya başladık. Anlatıma dayalı teorik eğitimin içeriği ne kadar zengin olursa olsun eksik kalır. Bir yandan ekonomik, bir yandan güvenli, bir yandan konforlu sürüş. Özellikle yol güvenliği platformu değiştirebiliriz ekibinin bilgi birikim ve Isuzu’nun biz ticari bir firmayız ama sosyal sorumlukta üstleniyoruz. Turizm’deki sürücünün ve yolcuların güvenliği de bizler için önemli bizde desteğe hazırız demesi bizi sevindirdi ve inanıyorum ki, Sosyal sorumluluk söz konusu olduğunda başta Isuzu olmak üzere diğer firmalarda bizim çağrımızı beklemeksizin katkıda bulunabilecek durumdalar. Çünkü trafik hepimizin sorunu” diyerek teorik olarak başlatılan eğitimin Isuzu’nun da desteğiyle pratiğe dönüştüğünü ifade etti. Konuşmaların ardından; Tur sürücüleri hem Pratik hem de teoride eğitim aldılar. Hed Akademi Uluslararası Yol Güvenliği Uzmanı Cantek Hurmoğlu’nun teorikte verdiği eğitimde Tur sürücüleri; Emniyetli Sürüş, Sıfır Kaza, Emniyeti Kemerinin önemi, Hız limitleri ve araçların teknik özellikleri (ABS, ESP, ASR)hakkında bilgilendirildi. Gerçekleştirilen simülatör eğitiminde ise; 10 km hızla giden bir aracın emniyet kemeri takılı olmadan yaşanılan kazadaki şiddeti, Kaza anında devrilen bir aracın içinde emniyet kemeri olmadığında yaşanan tehlike ve 120 promil alkollü olduğu hissi veren alkol gözlüğüyle sürücüler pratik eğitime tabi tutuldu. Oya KAYA www.tasimacilar.com 25.05.2012 / 17:00