Anadolu Isuzu sponsorluğunda verilen eğitimlerle kaza oranında düşüş var

Anadolu Isuzu sponsorluğunda verilen eğitimlerle kaza oranında düşüş var

Anadolu Isuzu ve Yolevent’in “Emniyetli Sürüş Sürdürülebilir Turizm” sloganıyla Antalya’da başlattığı eğitim projesiyle Turizm taşımacılığı yapan sürücülere yol güvenliği konusunda verdiği eğitimlere tam hız devam ediyor.

Anadolu Isuzu ve Yol Güvenliği Platformu(Yolevent) işbirliğiyle Antalya Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Emniyetli Sürüş Sürdürülebilir Turizm” projesinde Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin de desteğiyle Antalya Turizm Şoförleri Derneği’nin bini aşkın üyesine eğitim vermeye devam ediyor.

Anadolu Isuzu ve Yolevent işbirliğiyle Turizm sürücülerine yönelik düzenlenen etkinliğe; Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Pazarlama Müdürü Bilge Gündüz, Akdeniz Otelciler Birliği (AKTOB)Başkanı Sururi Çorabatır, Antalya Turizm Şoförleri Derneği (ANSOD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kayabaşı, Genel Sekreter Ali Rıza Yeniçıktı ve eğitimde yer alan şoförler katıldı.


“Bu yıl 22 firmadan 1000 sürücü eğitime katıldı”

Verilen eğimlerin Yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlama açısından önem arz ettiğini vurgulayan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak trafik denetleme şube müdürlüğünce alınan istatistiklerinde Antalya’da kaza oranını son derece düştüğünü söyleyerek özellikle Isuzu’nun sponsorluğunda ve yol güvenliği platformu değiştirebiliriz ekibinin bilgi birikimi ile bu durumun sağlandığını özetleyerek “Alınan bu ciddi tedbirlerle ölüm oranlarında gözle görülür bir düşüş saplandı. Bu yıl 22 firmadan 1000 sürücü bu eğitimlere katılacak. Bu eğitimlerle sürücülerimiz almış olduğu turistin hukukuna riayet ettiği gibi diğer sürücülerin hakkına da riayet etmeyi öğreniyor ” şeklinde açıklama yaptı.


Isuzu sponsorluklarıyla eğitime devam ediyor

Türkiye’ye gelen her 3 turistten birinin Antalya’yı ziyaret ettiğine değinen Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, turistlerin büyük bir çoğunluğunun Isuzu markalı araçlarla taşındığını söyleyerek Antalyalı Turiste ve Antalyalı esnafa karşı sorumlu olduklarını belirtti.

2012 yılında projede görev almak için başvurduklarını belirten Tamay, eğitimlere olan ilginin katlanarak büyüdüğünü söyleyerek“Bundan böyle Antalya’da bu tür projelerde Türkiye’ye örnek olabilecek projelerle bize görev verilirse bunu yapmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum” dedi.


Eğitimler 2 aşamada gerçekleştirildi

İki aşamalı olarak gerçekleşen eğitimlerin ilk aşamasında; sürücülere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık ve ilk yardım, İl Emniyet Müdürlüğü tarafında Trafik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından beden dili ve iletişim, iş ahlakı, kişisel ve iş ortam hijyeni ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından araçlarda yangın söndürme eğitimi verilirken ikinci aşamada; Emniyetli Sürüş Sürdürülebilir Turizm sosyal sorumluluk projesinin sponsoru Anadolu Isuzu firması ile projenin eğitim ve koordinasyon faaliyetlerini yürüten değiştirebiliriz yol güvenliği platformu tarafından Turizm sürücüleri hem Pratik hem de teoride eğitim aldı.

Hed Akademi Uluslararası Yol Güvenliği Uzmanı Cantek Hurmoğlu’nun teorikte verdiği eğitimde Turizm sürücüleri; Emniyetli Sürüş, Sıfır Kaza, Emniyeti Kemerinin önemi, Hız limitleri ve araçların teknik özellikleri (ABS, ESP, ASR)hakkında bilgilendirildi. Gerçekleştirilen simülatör eğitiminde ise; 7 km hızla giden bir aracın emniyet kemeri takılı olmadan yaşanılan kazadaki şiddeti, Kaza anında devrilen bir aracın içinde emniyet kemeri olmadığında yaşanan tehlike ve 120 promil alkollü olduğu hissi veren alkol gözlüğüyle sürücüler pratik eğitime tabi tutuldu.

Program sonunda eğitimde başarı gösteren turizm şoförlerine sertifikaları Antalya Valisi Ahmet Altıparmak tarafından takdim edildi.

Oya KAYA 


 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.