Anadolu Isuzu'da IAA Hannover 2018'de

Anadolu Isuzu'da IAA Hannover 2018'de

Anadolu Isuzu, tüm dünyanın yakından takip ettiği IAA Hannover 2018 Ticari Araç Fuarı’nda 5 yeni aracının ilk gösterimini yaptı.

Standında Citiport 18, Citiport 12 HyPer, Novociti Life Premium, Visigo HyPer, Turquoise araçlarını sergileyen Anadolu Isuzu, Türkiye’de üretilen ilk yüzde 100 elektrikli kamyonu NPR 10 EV’nin de dünya lansmanını gerçekleştirdi.

Tüm dünyanın merakla beklediği IAA Hannover Ticari Araç Fuarı, 20-27 Eylül 2018 tarihlerinde düzenleniyor. Bugün basın günüyle kapılarını açan fuarda 5 yeni aracının tanıtımını yapacak olan Anadolu Isuzu, 11. Hall ve G30 standında yer alıyor. Ticari araç sektörünün son teknolojileri, yeni modelleri ve ulaşım sektöründeki yenilikleri aynı çatı altında buluşturan IAA Hannover 2018’de, Anadolu Isuzu’nun başrol oyuncuları, Türk mühendislerin geliştirdiği yüzde 100 elektrikli kamyon NPR 10 EV, Isuzu Novociti Life Premium, Visigo ve Citiport otobüslerinin farklı versiyonları olacak.

isuzu-elektrikli-kamyon-001.jpg

 

 

isuzu-yeni-elektrikli-kamyon.jpg

Anadolu Isuzu fuarda ilgi topladı

Anadolu Isuzu, 5 yeni modeliyle IAA Hannover 2018’e damgasını vuran Türk markası oldu. Isuzu markasının son yıllarda ihracatta parlayan yıldızı olan Isuzu Citiport, yeni iki farklı versiyonuyla Hannover Fuarı’nda yer aldı. Citiport 18, yüksek yolcu kapasitesine sahip, özellikle yoğun hatlarda hizmet verebilen yapısıyla, başta, Doğu Avrupa olmak üzere tüm yurtdışı pazarlarında ve Türkiye’de müşterilerin beğenisine sunulacak.

Tek körük sistemiyle 18,200 mm uzunluğa sahip olan Yeni Citiport 18, toplamda 159 yolcu taşıma kapasitesine sahip yapısıyla dikkat çekiyor. Elektrikli rampa, güç moduna sahip şanzıman ve engelsiz tasarım anlayışıyla rakiplerinden ayrılan Citiport 18 şehirlerin ve belediyelerin yüksek yolcu kapasiteli ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için üretildi.

Anadolu Isuzu standında sergilenen bir diğer önemli otobüs ise Citiport’un 9.0 lt’lik yeni HyPer versiyonu... Arazi şartları bakımından dik yokuşlara sahip olan Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, ülkemizdeki belli başlı şehirlerde de ihtiyaçları karşılayabilecek olan Citiport 12 HyPer, 340 BG ve 1485 Nm performans değerlerine sahip.

Dünyada ve Türkiye’de Busworld 2018 Fuarı sonrası satışa sunulan ve pazara girdiğinden itibaren Anadolu Isuzu’nun en fazla satışa sahip modellerinden olan Isuzu Novociti Life ise yeni Premium donanımıyla ilk kez IAA Hannover 2018’de sergilendi. Yeni Isuzu Novociti Life Premium, daha çok tasarımsal ve konfor artırıcı bir dizi değişiklikleri kapsıyor. Avrupa’yla birlikte Türkiye’de de satışına başlanan Novociti Life Premium, ısıtmalı sürücü koltuğu, ahşap görünümlü zemin, şerit uyarılı titreşimli direksiyon, yeni tasarıma sahip far ve stop lambaları, yeni torpido, yeni tavan kaplamaları, yeni yolcu koltuğu deseni, yolcu dayanma alanları ve 3’lü tutamaklar gibi eklentilerden oluşuyor.

isuzu-novociti-003.jpg

Isuzu Visigo ise yeni HyPer versiyonuyla ziyaretçilerin karşısına çıktı. 6.7 lt’lik Cummins motora sahip olan Visigo HyPer, 320 bg güç üretiyor.

Anadolu Isuzu’nun ‘midibüs’ segmentinde amiral gemisi olan Turquoise modeli ise fuarda 2+1 koltuk dizilimi, tuvalet ve ekstra konfor donanımı içeren VIP paketi ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli kamyonu Anadolu Isuzu’dan

IAA Hannover 2018 Fuarı’nda dünya lansmanı gerçekleştirilen ve fuarın en önemli araçlarından biri olan yüzde 100 elektrikli kamyon NPR 10 EV şehir içi ulaşıma farklı bir boyut getirmeye hazırlanıyor.

NPR 10 EV’nin tüm Ar-Ge, tasarım ve üretimi Anadolu Isuzu tarafından gerçekleştirilmektedir. Aracın üstün teknolojiye sahip elektrikli motorunda Aselsan ortaklığı sağlanırken akü tercihinde ise yine bir Türk markası Altınay ile iş ortaklığına gidilmiştir. NPR 10 EV, AC şarj ünitesiyle 4 saat, DC şarj üntesiyle 30 dakika içerisinde tam kapasite şarj edilebilen iki akü sistemine sahiptir. Her birinde 168 hücre olmak üzere toplamda 336 hücre barındırmaktadır.

Anadolu Isuzu tarafından gelecekte sunulacak hibrit ve elektrikli araç ürün yelpazesinin ilk üyesi ve ilk %100 yerli elektrikli kamyon olan NPR 10 EV, 4 milyon USD’lik bir yatırım ve 70 kişilik özel bir ekibin eseri olarak gün yüzüne çıktı.

isuzu-genel-mudur.jpg

Aselsan imzalı elektrikli motor; motor kontrol ünitesi, güç dağıtım birimi, araç kontrol ünitesi ve DC / DC dönüştürücüler tarafından desteklenen ve kontrol edilen sabit mıknatıslı senkronize elektrik motoru gibi güç sistemleri komponentlerini bu projeye özel olarak geliştirmiştir. Altınay aküler AC şarj ünitesinde 4 saat gibi kısa bir sürede hızlı şarj olurken, DC özel şarj üniteleriyle çok daha kısa bir sürede tamamen şarj edilebiliyor.

Şehir içi taşımacılığında 0 karbon emisyonu ile yeni çözüm sunacak olan Türkiye’nin ilk yerli elektrikli kamyonu NPR 10 EV, bir tam dolu şarj ile 110 km mesafe gidebiliyor.

Yüzde 100 elektrikli motora sahip, 6.6 ton taşıma kapasiteli araç, 335 BG ve 1500 Nm tork değerlerine sahip. NPR 10 EV’de opsiyonel olarak sunulan 228 BG ve 1300 Nm güce sahip farklı bir motor tercihi de bulunuyor.

10,2 ton araç ağırlığına sahip olan NPR 10 EV, 6.6 ton yük kapasitesine sahip. Yüksek manevra kabiliyeti ve geniş kabiniyle şehir içi taşımacılığında ideal araç olmaya aday NPR 10 EV, Anadolu Isuzu’nun yakın gelecekte sunmaya hazırlandığı elektrikli otobüs ve midibüsler için de bir ön gösterim niteliğinde.

isuzu-turgoise-001.jpg

 

 

isuzu-visigo-hyper-001.jpg

 

 

isuzu-citiport-hyper-001.jpg

 

 

isuzu-citiport-18-metre-001.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.