Anarşist miyiz?

Anarşist miyiz?

3. Karayolu trafik güvenliği sempozyumu ve sergisi ve sonuç bildirgesinin düşündürdüklerinden devam ediyoruz.

(Önceki yazımızı kaçıranlar için özet: 16-18 Mayıs 2012 arasında yukarıdaki adla yapılan toplantıya ben ve TOFED Genel Başkanımız Mehmet Erdoğan, bildirilerimizle katılmıştık. TOFED; fuar/sergi alanında stand da kurmuştu ve ziyaret eden Ulaştırma ve İçişleri Bakanlarımızla sohbetimiz de olmuştu. )

“Başlık neden böyle?” sorusunun cevabı da şu idi: Sunulmuş 155 bildiri arasında; yol kusurlarından ve çözüm önerilerinden bahseden sadece TOFED Genel Başkanımız Mehmet Erdoğan ve bendik.

Bugün sizlerle, sonuç bildirgesini paylaşacağım. Bakalım, endişelerime, dileklerime sizler de katılacak mısınız?

Şöyle bir örnekle başlayalım:

Bir hayâl kırıklığında; “Dağ, fare doğurdu!” denir. Bunu uzak bir paralelden benzetme olarak veriyorum.

Ülkemizin bu sempozyuma da adı verilen karayolu trafik güvenliği sorunları o kadar büyüktür ki, dağlara benzer. Bu sempozyumun amacı da, dağlar gibi çözümler üretmektir. 6 adet bildiriyle katılan tek kişi olmamdaki amacım, bu çözüm dağına katkıda bulunmaktır.

BİLDİRGE

Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu’nda ve panelde sunulan bildiriler ile yapılan tartışmalar sonucunda, trafik sorunlarının, konu ile ilgili bütün birim ve kurumlarca belirlenmiş olan ortak hedefler doğrultusunda hareket ettiği bir “güvenli sistem yaklaşımı” içerisinde ele alınması gerektiği hususu genel kabul gördü.

Sempozyumda şu görüş ve öneriler ön plana çıktı:
 

1. Karayolu ulaşım sisteminin işleyişinde rolü olan bütün aktörler “ortak sorumluluk” anlayışı çerçevesinde hareket etmeli; vatandaşlar ile kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum örgütleri aynı güvenlik vizyon ve isteği doğrultusunda işbirliği içerisinde olmalıdır.

2. Ülkemizde yük ve yolcu taşımacılığı çok büyük oranda karayolları üzeride yapılmaktadır. Ulaştırmada karayolu aleyhine olan bu dengesizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak, taşıma modları arasındaki karayollarının ağırlığını azaltacak şekilde, deniz ve suyolları, havayolları, raylı sistemler ve kombine taşımacılığa önem verilerek yük ve yolcu taşımacılığında bu sistemlerin kullanımının yaygınlaştırılması için gerekli altyapı ve mevzuat düzenlemeleri yapılmalıdır. (sürecek,15 maddedir) Ahmet TÜRKOĞLU 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum