ANDSOD Federasyon olmak için düğmeye bastı

ANDSOD Federasyon olmak için düğmeye bastı

2006 yılında kurulan Antalya Turizm Şoförleri Derneği (ANDSOD) vizyonunu genişleterek dernek olmaktan çıkıp Federasyon olma yolunda ilerlemesini sürdürüyor.

Turizmin en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan Antalya’da turizm şoförlüğü önemli meslek gruplarından biri. Her yıl binlerce turisti ağırlayan Antalya’da geçmiş dönemlerde yaşanan trafik kazalarının tekrarlanmaması için Turizm şoförlerinin eğitimleri titizlikle yapılıyor.

ANDSOD Turizm şoförlerinin yanında

Antalya Turizm Şoförleri Derneği olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden ANDSOD Başkanı Orhan Kayabaşı İstanbul, Ankara, Efes, Kapadokya ve Antalya’da birleşerek Turizm Federasyonu oluşturmak için düğmeye bastıklarını söyledi.

Turizm şoförlerinin sözcüsü olduğunu belirten Kayabaşı, Federasyon olma yolunda başlattıkları çalışmanın son hızla devam ettiğini ifade ederek “Ben turizm şoförlerinin bir sözcüsü olarak üstüme düşen görevi yaptığıma inanıyorum. Bütün devletin kurumlarını bilgilendirdim. Bu konu üzerine yönlendirdim” dedi.

Şoförlere verilen eğitimlerin sertifikalandırılmasının asın ana temasının birlik ve beraberlik olmaktan geçtiğini söyleyen Kayabaşı, bir araya gelerek turizm şoförünün varlığını insanlara kabul ettirmek gerektiğini sözlerine ekleyerek “Sahip çıkılmayan, emeğinin karşılığını alamayan turizm şoförlerine kimsenin ilgisiz kalmaya, belirsizliğe itme şansı yok” dedi.


“24 saatte içinde 9 saat direksiyon başında kalmamız gerekiyor”

Az insanla çok iş yapma mantığının artık bir kenara atılması gerektiğini ifade eden Kayabaşı bu şekilde çalışan bir sistemin tehlike saçtığını söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bir arkadaşımız 17 saat direksiyon başında olursa bu insandan nasıl bir performans bekleyebilirsiniz ki. Yasaların bize verdiği hakta 24 saatte içinde 9 saat direksiyon başında kalmamız gerekiyor. Ama biz bunu ikiye katlıyoruz. Şimdi ise yapacağımız denetimlerle bunu 9 saate indirilmesini, ikinci Kaptanların devreye girmesini, artık araçlara konulan kameralarla kaptanlarımızın yargısız infaza uğramamasını, onur kırıcı davranışlara maruz kalmamasının önüne geçmek istiyoruz ki bunda da bayağı yol kat ettik. Devletin bütün ilgili kurumlarıyla son 1 senedir trafikte güvenli sürüş konseyi oluşturduk. Sürekli yaptığımız toplantılarla, alınan kararlarda bu noktaya geldik.”

Antalya’da irili ufaklı 5 bin araçla turizm taşımacılığında hizmet verdiklerini hatırlatan Kayabaşı, sezonun açılmasıyla birlikte sayının 7 binleri bulduğunu da belirterek 2013 yılında Antalya’da turizm patlaması yaşanabileceğini ifade etti.

Oya KAYA 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.