Ankara’da iki Ford  Bayisi daha açıldı

Ankara’da iki Ford Bayisi daha açıldı

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ankara’da 4S konseptiyle yenilenen iki Ford Trucks bayinin açılış törenine katıldı.

Ağır ticari araç sınıfında hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini artırmak için “Ford Trucks” konsepti altında kamyona özel yeni bir yapılanma başlattıklarını duyuran Ali Y. Koç, “Ford Trucks bayilerimiz; satış, servis, yedek parça ve 2.el hizmetlerini tek çatı altında birleştirerek büyüyecek” dedi.

Ford müşterilerine satış, servis ve yedek parça olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında vermek için yenilenen Ankara’daki iki Ford Trucks bayinin açılış töreninde bir konuşma yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, yapılacak yatırımlarla 2014 yılı sonuna kadar 25 bayinin 4S konsepti ile yenileneceğini söyledi.

Ankara’da, Tan Oto ve Başer Oto’nun açılış törenlerine katılan Ali Y. Koç, “Koç Ailesi, Koç Topluluğu ve Ford Otosan olarak kamyon işine büyük önem veriyoruz” diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin ilk kamyon üreticisi olarak bugün baktığımızda; 1500 kişinin çalıştığı Eskişehir İnönü fabrikasında, 53 yılda kazandığımız tecrübeyle, 180 binden fazla kamyon üretildi. Gururla söylemek isterim ki; bugün geldiğimiz nokta itibariyle Ford Trucks, Ford Otosan’ın ve Türkiye’nin dünya markasıdır. Ford Otosan, ağır ticari araç sınıfında hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini artırmak için “Ford Trucks” konsepti altında kamyona özel yeni bir yapılanma başlattı. Bu yeni yapılanmayla birlikte, eskiden ayrı çatılar altında yürütülen satış, servis, yedek parça ve 2.el hizmetleri; 4S yapısı ile tek çatı altında birleştiriyoruz. 2014 sonuna kadar Türkiye çapında 25 bayimiz 4S konsepti ile yenilenecek. Bayilerimize yaptıkları bu yatırımlar için teşekkür ediyorum. Birlikte yatırım yapıyor, birlikte büyüyoruz.”


Ar-Ge merkezimizde 400 mühendisimiz küresel Cargo için çalışıyor

Ali Y. Koç konuşmasında, genişleyen Ford Cargo ürün gamı ile iç pazarda ivmeyi artırdıklarını da belirterek, 2010 yılında Ford Motor Company ile imzaladıkları Global Cargo anlaşmasına da değindi. “Bu anlaşmayla, Global Cargo Büyüme Stratejisi doğrultusunda; Doğu Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere 3 kıtada toplam 60 ülkenin kamyon özelinde satış, organizasyon ve distribütör atama hakları Ford Otosan’a verildi. Bununla birlikte Ford Otosan’ın Gebze Mühendislik merkezinde çalışan 1240 mühendisinin 400’ü Küresel Cargo projelerinde tüm dünyada satılacak Cargo kamyonların geliştirilmesi çalışmalarını yürütüyor ve bu çalışmalar artarak devam ediyor. Bu anlaşmanın ilk ürünü olan 1846T çekicimizin tüm mühendislik ve Ar-Ge çalışmaları Ford Otosan mühendisleri tarafından tamamlanarak 2013 yılı başında pazara sunuldu. Dayanıklılık, güvenlik, kalite ve performans özellikleri ile müşteri beklentilerinin ötesine geçen bu ürünümüz ile uzun vadede 60 ülkeye ihracat hedefliyoruz. Ford Otosan mühendislik ve tasarım gücü ile şekillenen 1846T çekicimiz, bu sene ilk defa katıldığı ITOY (2013 Uluslararası Yılın Kamyonu) yarışmasında 3.’lük ödülüne layık bulunarak hem Ford Otosan’ı hem Türkiye’yi gururlandırdı. Avrupa’da yedi kız kardeş olarak bilinen önemli kamyon üreticileri ile rekabet edecek yeni çekicimiz, daha pazara sunulmadan Avrupa’nın önde gelen isimlerinin büyük beğenisini kazandı ve çekici sınıfında yeni bir sayfa açacağı özellikle belirtildi.”

Çin’e motor teknolojisi ihraç ettik

Ford Otosan’ın Türkiye otomotiv sektöründe Ar-Ge’ye en büyük yatırımı yapan ve mühendislik çalışmalarını ihraç eden bir şirket olduğunu da belirten Koç, dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de motor üretimi için Jiangling Motors Corporation Limited Şirketi ile motor teknolojisi lisans anlaşması imzaladıklarını da hatırlattı. Ali Y. Koç, “12 yıllık anlaşma süresince yüzde yüz Ford Otosan mühendisliğinin bir ürünü olan Ecotorq motorlar Çin’de de üretilecek ve JMC markalı araçlarda kullanılacak” dedi.

Tan Oto: 2012’nin en çok perakende satış yapan bayisi

Ford Otosan ailesine 1997 yılında katılan Tan Oto, İstanbul yolu üzerindeki 7,000 metrekarelik 3S plazasında müşterilerine hizmet verirken, işlerini ağır ticari hizmeti verecek olan Ford Trucks 4S tesisiyle büyüttü. Gerek satış gerekse satış sonrası iş hacmi ile her dönemde en büyük 10 Ford bayisi içinde yer alan Tan Oto, 2012 yılında perakende satış sıralamasında en çok satış yapan ve en çok servis girişine sahip bayi olarak da özel bir başarıya imza attı. Tan Oto, müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımları ile son 10 yılda 4 kez Ford Başkanlık Ödülü ile taçlandırıldı.

Başer Oto: Türkiye’nin en çok kamyon satan bayisi

Ford Otosan ailesine 1996 yılında katılan Başer Oto, Sincan Ayaş yolu üzerindeki 4,200 metrekarelik alanda müşterilerine binek otomobilden kamyona kadar tüm Ford ürün yelpazesiyle hizmet verirken, işlerini ağır ticari hizmeti verecek olan Ford Trucks 4S tesisiyle büyüttü. Kamyon satışlarında tüm Türkiye’de en çok satış yapan bayi olan Başer Oto, aynı zamanda filo dahil toplam satışlarda da en çok satış yapan ilk 10 bayi arasında yer alıyor. Başer Oto, satış performansı ve müşteri memnuniyetine verdiği önem ile 2008 yılında Ford Başkanlık Ödülü’ne de layık bulundu.

www.tasimacilar.com


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.