Anlaşma

Anlaşma

Ağrılı Cinsel İlişki Hakkında Bilgiler

 

 

İkili ilişkilerde sıkça görülen sorunlardan biri de birleşme sırasında meydana gelen ağrılardır. Ağrıların oluşmasında birçok faktör söz konusu olabilir. Öncelikle ilişkiye başlamadan önce sohbet edilmesi özellikle bayanların sakinleşip çabuk motive olması açısından önemlidir. Doğuştan bazı bayanların vajina kısmı dardır. Dolayısıyla her birliktelik çekilmez bir hal alabilir. Vajinal yapının dar olması erkek için de sorun teşkil eder. Bu nedenle de genellikle birliktelik öncesi erkeğin kayganlaştırıcı jel kullanması önerilir. Bunun dışında ilişki başlangıcından bayanın kendini kasması da vajinismus denilen sorunun ta kendisidir. Ağrılı cinsel ilişki hakkında bilgiler doğru bir seks süreci için önemlidir. Bu bilgileri evlilik öncesi okumanız sorunsuz bir birliktelik geçirmeniz açısından faydalı olacaktır.

 

Cinsel ilişki sırasında meydana gelen ağrıların nedenleri

 

İlişki öncesinde bayanı ikna edip beraberlik isteğini yansıtmak gerekir. Sonrasında vücudunuzun ve bayanın uyarılması için ön seks sürecine girmelisiniz. Ön seks bayanın rahatlaması ve vajina kısmının ıslanması için gereklidir. Vajina bölgesi ıslandıktan sonra beraberlik süreci daha kolay olur. Ağrılı bir birliktelik geçiriyorsanız bu konuda uzman hekimlere mutlaka başvurmalısınız. Bir hastalığı habercisi olabilir.

 

Cinsel ilişkide ağrının oluşmasında erkeğin rolü nedir?

 

Erkek cinsel ilişki sırasında sabırlı ve ikna edici olmak zorundadır. Aksi takdirde aceleci ve hoşgörüsüz bir tavır sergilerse bayanın panik olmasına neden olabilir. Daha sakin ve ön sevişme süresini uzun tutarak bayanın cinsel ilişki için hazır olmasını beklemesi gerekir. Eğer ki bu şekilde davranış sergilerse bayanların cinsel ilişkiye karşı biraz daha isteği artar. eğer ki cinsel ilişki için tedirgin ve kırılgansa öncelikle vajina kuruluğunu gidermek için sağlığa zararı olmayan jel veya sprey tercih etmelidir. Bayanların endişelerini ortadan kaldırmak adına yapılacak bir kaç kolay taktik ile sorunsuz bir gece hayatının temellerini atmış olabilirsiniz.