Antakya’da kent kart devreye girdi

Antakya’da kent kart devreye girdi

Hataylı özel halk otobüsçüleri elektronik kart sistemiyle yolcularını taşıyacak. Antakya özel halk otobüslerinde yolcular, şehir içi ulaşım ücretini öderken nakit para yerine bundan böyle Kartlı sistem ile şehir içi yolculuk edecek.

Hatay’ın Antakya ilçesinde toplu taşımada kartlı sisteme geçeceklerini açıklayan SS 48 No.lu özel halk otobüsü kooperatifi yetkilileri sistemin kent kart tarafından düzenleneceğini ifade etti. Hatay Gazeteciler Cemiyetinde düzenledikleri basın toplantısında Kent kart ile görüştüklerini belirten kooperatif Başkanı Halil Kadife, sistemin otobüslere entegre edildiğini söyleyerek yeni uygulama ile özel halk otobüslerinin şehir içi seyirleri sırasında rekabet ve hız yarışının sona ereceğini bunun da şehir trafiğine olumlu şekilde yansıyacağını belirtti. “Otobüse binmeden paralar peşin ödenmiş olacak”
Antakya’ya da ulaşım ücretinde nakit yerine kart sistemi ile taşıma yapmak istediklerini söyleyen Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Karasolak, Türkiye’de kent kart sisteminin 20 ilde kullanıldığını ifade etti. Karasolak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Halkımıza daha rahat ulaşabileceği bir sistemi araştırıyorduk. Antakya’da kent kart uzun süredir araştırdığımız bir sistem. Bu kart kendini her zaman yenileme özelliğine sahip. Kent karta herkes istediği kadar belirlenmiş dolum istasyonlarından yükleme yapılabilecek. Bu kart sayesinde otobüslerimiz izleme merkezimiz tarafından saniye saniye izlenecek. Şoförler kural ihlali, durakları transit geçemeyecekler. Bu uygulama ile vatandaşlar otobüslere binmeden önce paraları peşin ödemiş olacak. Ayrıca Vatandaşlarımız bu kartlara Konak sineması yanındaki iş hanında bulunan kooperatif bürosundan temin edebilecekler.” www.tasimacilar.com 04.09.2012 / 17:26