Antalya’lı Kamyon Şoförleri kontak kapattı

Antalya’lı Kamyon Şoförleri kontak kapattı

Antalya’lı yaş meyve ve sebze taşıyan kamyoncular, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde uygulanan saat uygulamasına tepki olarak kontak kapattı.

Antalya’lı Kamyon Şoförleri, İstanbul FSM Köprüsü’nde (Fatih Sultan Mehmet) ki saat kısıtlamasıyla nedeniyle, kontak kapatma eylemi yaptı. FSM Köprüsü’nde, ağır tonajlı araçların geçişlerine 07.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında kısıtlama getirilmesine tepki gösteren; kamyon şoförleri, pazartesi günü kontak kapattı. 

Eylemin 4 gün süreceğini belirten şoförler, bir günlük Antalya-İstanbul arası bu uygulama nedeniyle 3 güne çıktığını iddia ettiler. Antalya’dan İstanbul’a yaş meyve ve sebze taşıyan kamyoncular, yalnızca yasaklardan değil; aynı zamanda artan akaryakıt fiyatlarından da şikayetçi olduklarını dile getirdiler.

“Hesap basit” 

Yaş meyve ve sebze üretiminin, büyük bölümünün yapıldığı Antalya’dan; Türkiye’nin her yerine yaş meyve ve sebze taşıyan kamyoncular: “ Uygulanan yasaklar, ürünü zamanında götürmemizi engelliyor ancak; bizim tek sorunumuz bu değil. Mazot fiyatları sürekli artıyor. Hesap basit; 1400 liraya Antalya’dan İstanbul’a mal taşıyacak kamyoncu, bunun 1000 lirasını mazota veriyor. Otoban ücretleri yemek ve aracın giderleri derken; kamyoncunun eline para kalmıyor.” Dedi

“Herkes bu eyleme katkı verecek” 

Her gün, Antalya’dan İstanbul’a sebze taşıyan; kamyon şoförü Şahin Keskin, sebzenin çok çabuk bozulan bir şey olduğunu; özellikle de kışın, sebzenin birkaç saatte bozulduğunu söyledi. “FSM Köprüsünde, 16.00'dan 22.00'a kadar yasak oluyor. 6 saat yasaktan bahsediyoruz burada. Kamyonlar orada 6 saat bekliyor, bir saatte trafiğe takılıyor, bir saat de kamyonun boşaltması 8 saat. Onu satması belki 15 saati buluyor. Bu nedenle, bir sürü bozulan mal oluyor. Kamyoncu da, bu durumdan dolayı mağdur oluyor. Bakıyoruz hafriyat arabaları gidiyor. Yakıt arabaları da gidiyor. Elinizi vicdanınıza koyarak konuşun. Bozulan mal hangisidir? Sebzedir. Sebze kamyonunun gitmesi lazım." diyen Şahin, son olarak şunları söyledi: "Burada günlük 100 araba oluyor. Eylemden ötürü şuan 20-25 araba var. Kimse gitmeyecek. Bu eyleme katkı verilecek”

“Ceza yiyoruz.”

FSM Köprüsü’nde ki bu uygulamadan dolayı, malı tam zamanında götüremediklerini ve zor durumda kaldıklarını söyleyen şoförler; köprüde ki geçiş saatlerine yetişebilmek için hız yapmak zorunda olduklarını bu nedenle de ceza yediklerini dile getirdiler. 

Kamyoncuların yaptığı eylem, İstanbul’da meyve ve sebze fiyatlarının artıp artmayacağı tartışmasını gündeme getirirken; eylemin Perşembe günü sona ereceği açıklandı.
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.