Antalyalılar serinleten duraklarda otobüslerini bekliyor

Antalyalılar serinleten duraklarda otobüslerini bekliyor

Son günlerde artan sıcaklıklar duraklarda beklemeleri dahi zorlaştırırken Antalya Büyük Şehir Belediyesi kendi atölyelerinde duraklarda yolcuların bunalmadan beklemelerini sağlayan serinleten durakları oluşturdu.

Antayalılar sıcak yaz günlerinin başlamasıyla klimalı duraklarda serin serin otobüs beklemenin keyfini yaşıyor. İnsan odaklı belediyecilik anlayışı doğrultunda AntalyaBüyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı Atölyeleri’nde kendi imkanlarıyla ürettiği, enerjisini güneşten alan klimalı duraklar vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda Antalya geneline yayılıyor. Şu anda 4’e ulaşan klimalı duraklara 30 tane daha ekleneceği belirtildi.

Vatandaş sistemden çok memnun

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı yetkilileri, klimalı duraklardan vatandaşların büyük memnuniyet duyduğunu ve sayısını artırılmasını yönünde yoğun talep olduğunu ifade etti.

Enerjisini üzerindeki güneş panellerinden üreten klimalı durağın kapısı sensörlü olarak otomatik açılıp kapanıyor. Yaz aylarında serinlik veren durak, kış aylarında ise vatandaşı dış ortamdan koruyan ve ısı enerjisi sağlayan bir sisteme sahip. Durakta bekleyen vatandaşlar için durak içerisinde bulunan her biri 220’şer voltluk 3 adet priz aracılığıyla telefon ya da bilgisayarlarını şarj edebiliyor. Yetkililer, ihalesi yapılan 30 klimalı durağın daha önümüzdeki aylarda Antalya genelindeki yoğun olarak kullanılan bekleme noktalarına yerleştirileceğini müjdeledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.