Araç güvenliğinde bir ilk ZF'den geldi

Araç güvenliğinde bir ilk ZF'den geldi

ZF güvenlik teknolojisi, bir çarpışma gerçekleşmeden saniyeler öncesinde yandan gelen darbelere karşı ezilme bölgesinin boyutunu genişletmek için tasarlanmıştır

Yandan darbe alınan çarpışmalarda, yaralanmaları yüzde 40'a kadar azaltan teknoloji  ZF’nin çarpışma öncesi güvenlik sistemleri, emniyet kemerleri gibi güvenlik sistemleri de dahil olmak üzere git gide önem kazanıyor Friedrichshafen / Memmingen. Yandan alınan darbeler neticesinde meydana gelen çarpışmalar en tehlikeli trafik kazaları arasındadır. Almanya’da bu tip kazalara karışan yolcuların üçte biri hayatını kaybetmektedir. ZF tarafından yeni geliştirilen çarpışma öncesi güvenlik sistemi prototipi, çarpışmadan milisaniyeler öncesinde aktive edilen bir harici yan hava yastığı kullanır. Oluşturulan ek yanal ezilme bölgesi sayesinde yolcuların hayatlarını kurtarabilmekte ve yaralanmalarında yüzde 40’a kadar azalma sağlanmaktadır. Bunu gerçekleştirebilmek için ZF, aracın sensör ağına bağladığı hava yastıkları ile birlikte, çarpışma ihtimalini sürekli gözlemleyen ve kaza ihtimaline karşı hava yastıklarını aktive etmek üzere arka planda çalışan algoritmalar geliştirmiştir. 
 
ZF, Memmingen’de harici bir yan hava yastığı bulunan, dünyanın ilk çarpışma öncesi yolcu güvenliği sistem prototipinin canlı tanıtımını yaptı. ZF’nin İleri Mühendislik ekibindeki Güvenli Mobilite Sistemleri bölüm başkanı Uwe Class, “Bu güvenlik sisteminin, aracın yandan darbe aldığı kazalarda, yolcuların ciddi yaralanmalarını önemli ölçüde azaltma potansiyeline sahip olduğunu vurguladık” dedi. 
 
 
zf-hava-yastik.jpg
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.