Araç üstü ekipman üreticileri, Arüsder 2012’de buluşuyor

Araç üstü ekipman üreticileri, Arüsder 2012’de buluşuyor

Türkiye’nin tek Araçüstü Ekipman Fuarı Arüsder, İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) desteğiyle 30 Mayıs’ta kapılarını ikinci defa açıyor.

Türkiye’de araç, araç üstü ekipman ve iş makinalarını buluşturan tek fuar olma özelliğini taşıyan Arüsder, İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin desteğiyle kapılarını ikinci kez açıyor. Sektörün buluşma noktası olacak
Fuar, Arüsder’in ve Marmara Belediyeler Federasyonun da desteği ile 30 Mayıs - 02 Haziran 2012 tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul’da gerçekleştirilecek. Sektörün buluşma noktası olacak fuarda kamyon, itfaiye, vidanjör, can kurtaran, personel yükselticiler, yan sanayi ürünleri, yol süpürme araçları ve daha bir çok ekipman sergilenecek.
35 bin metrekarede, 400’den fazla ürün grubu yer alacak
Fuarı 200’e yakın belediye başkanı, 400’e yakın üst düzey belediye mensubu ziyaret edecek ve aynı zamanda fuar dönemince eğitim seminerleri düzenlenecek. 200 firmanın 35 bin metrekarede ürünlerinin sergileneceği fuar 400’den fazla ürün grubunu, üreticiyle ve alıcıyı ile bir araya getirecek.
Kamyondan, araç üstü vinçe kadar ürün grubu bulunuyor
Kamyon, otobüs, midibüs ithalatçı ve ihracatçıları, polis ve askeri amaçlı araçlar, belediye araçları, römorklar, yan sanayi, damperler, tankerler, şase üstü, yardımcı ekipman ve aksesuarlar, iş makineleri, istif makineleri, araç üstü vinçler, transmikserler fuarın ürün gruplarını oluşturacak. Fuar anlaşması, İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy ve Sine Fuarcılık Genel Müdürü Gürkan Sekmen’in katılımı ile imzalandı.
Türkiye sekizinci sırada
Çin’in lider konumda olduğu araç üstü ekipman sektöründe Türkiye, ABD, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya’dan sonra 8’inci konumda bulunuyor. 2011’de istif makineleri sektörü ihracat rakamları 219 milyon dolar, ithalatı da 935 milyon dolar olarak gerçekleşti. Forklift sektörü satışları ise 2011 yılında yüzde 40 oranında artış göstererek 10 bin 250 adete yükselmişti. www.tasimacilar.com 07.03.2012 / 12:01