Aracınızın periyodik bakımı yapılmadan seyahate çıkmayın

Aracınızın periyodik bakımı yapılmadan seyahate çıkmayın

PETLAS, bayram tatilinde güvenli ve keyifli bir seyahat için öneriler sundu. Araç bakımını yaptırmadan ve lastik hava basıncıyla diş derinliğini ölçtürmeden yola çıkılmaması konusunda uyardı.

Ramazan Bayramı yaklaşırken pek çok vatandaş, aile ziyaretleri ve tatil için yollara çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli lider lastik markası PETLAS, yolculukların güvenli ve keyifli geçmesi için bazı noktalara dikkat çekiyor. Güvenli bir seyahat için, yola çıkmadan önce araç lastiklerinin mutlaka kontrol edilmesi; dişleri 4 mm’nin altındaki lastiklerle kesinlikle yola çıkılmaması gerekiyor.
 
Ramazan Bayramı, aile ziyaretleri ve tatil için uygun bir fırsat sunuyor; ancak şehirler arası yollardaki trafik yoğunluğu ve buna bağlı olarak kaza riskleri de artış gösteriyor. Petlas Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, bayram tatilinin kazasız, güvenli ve huzurla geçmesi için sürücülere hatırlatmalarda bulundu ve yaz aylarında ısınan zemine uygun olmayan lastiklerin araçlarda güvenlik riski oluşturacağına dikkat çekti.
 
Her uzun tatilde olduğu gibi Ramazan Bayramı süresince trafik yoğunluğunda artış beklendiğini ifade eden Erkal Özürün, “Lütfen kendinizin, sevdiklerinizin ve yollarımızın güvenliği için bazı basit tedbirleri almayı unutmayın. Güvenli bir sürüş için lastiklerin sorunsuz olması son derece önemli. Araç bakımlarınızı yaptırmadan ve lastik hava basıncıyla diş derinliğini ölçtürmeden ve diş derinliği 4 mm’nin altındaki lastiklerle yola çıkmayın” uyarısında bulundu.
 
Güvenli bir bayram seyahati için bunlara dikkat edelim
 
Konunun uzmanları, uzun saatler araç kullanmanın trafikte konsantrasyon sorunlarına yol açabileceğine ve 2 saatte bir 15 dakikalık molalar verilmesinin önemine dikkat çekiyor. Diğer yandan, güvenli sürüş ve sorunsuz bir yolculuk için mümkün olduğunca yüksek sesle müzik dinlemekten kaçınılması öneriliyor. Ayrıca, emniyet kemerinin hem şehir içi trafiğinde ve hem de uzun yolculuklarda, araç içindeki tüm yolcularca takılması gerekiyor. 
Yola çıkmadan önce sürücülerin mutlaka kontrol etmeleri önerilen noktalar ise şöyle sıralanıyor:
 
- Lastiklerin diş derinliği ve hava basıncı kontrolü, 
 
- Stepne ile akü kontrolü,
 
- Yağ kontrolü 
 
- Araç farlarının, radyatör suyunun ve silecek suyunun kontrolden geçirilmesi
 
- Araç muayenesi ile Zorunlu Trafik Sigortası tarihinin kontrol edilmesi 
 
- Aracın periyodik bakımını aksatmayın
 
bayram-tatili-lastik-bakimi.jpg
 
bayram-tatili.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.