Araçların taşıma kapasitesi 50 ton

Araçların taşıma kapasitesi 50 ton

Tekirdağ’daki sahalarında linyit kömür üretimi yapan İbrice Maden İşletmeleri, ağır çalışma koşulları için Renault Trucks K XTREM kamyonlarını tercih etti.

Malkara, Tekirdağ’daki kömür sahalarında linyit kömür üretimi yapan İbrice Maden İşletmeleri, 1600 hektar ruhsatlı saha içerisinde toplam 250 milyon tonluk rezervi ile her sene 500 bin ton kömür üretimi gerçekleştiriyor. 300 kişilik geniş ekibi ile açık işletme yönteminde üretim yapan firma, bu üretim kapasitesi çerçevesinde geniş bir araç filosuna da sahip bulunuyor. İbrice, yeni teslim aldığı altı adet Renault Trucks K520 8x4 K XTREM kamyonlar ile kömür ve kömür üstü hafriyat toprağı taşıması yapacak.

Yeni araçların teslimat törenine İbrice Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Pullukcu ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Pullukçu katılırken Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Satış Sonrası Direktörü Serkan Karataban, Pazarlama Direktörü Z.Şebnem Uygurtürk, İnşaat Grup Müdürü Zafer Ariz, Bölge Satış Müdürü Gökhan Hıraca ve Volvo Finansal Hizmetler adına Genel Müdürü Ertan Çolak törende bulundular.

 

renault-trucks-k-xtrem.jpg

Teslimat töreninde İbrice Maden İşletmeleri adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Pullukcu; “İşletmemizde 250ton/saat kömür yıkama kapasitemiz var. Ayrıca her biri 30 ton/saat kurutma kapasitesine sahip dört ayrı tesisimizde 120 ton/saat kömür kurutuyoruz. Ağırlıklı olarak Tekirdağ bölgesi, Kütahya, İzmir ve Kastamonu olmak üzere tüm Türkiye’ye kömür sevkiyatı yapıyoruz. İşimizin en ağır bölümlerinden biri de yüksek tonajlı taşımacılık. Bu nedenle filomuzdaki araçlarımızı özenle seçiyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Renault Trucks K XTREM ile bir maden ocağının olmazsa olmazlarını karşılıyoruz

Maden ocaklarında kullanmak üzere alım yaptıkları araçları titizlikle belirlediklerinin altını çizen İrfan Pullukcu konuyla ilgili olarak; “Bizim için sürücülerimizin konforu, araç içinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamına sahip olmaları önceliklidir. Öte yandan yakıt tüketimi ve kamyonun sağlamlığı, işletme maliyetlerimizi düşürmek ve kontrol edebilmek adına bizim için çok önemli. Sağlamlıktan kastettiğimiz ise diferansiyel ve şasinin sistem içinde çalışırken en az hasar ile  faaliyetini sürdürebilmesidir. Araç alımlarımızda bir kamyonun bu üç konuda da ihtiyaçlarımızı karşılaması gerekir. Dördüncü önemli kriter ise servis ve yedek parça hizmetidir. Herhangi bir arıza olduğunda servisin hızlıca çözüm üretebilmesi, yedek parça tedariki yapabilmesi ve kamyonu en az zaman kaybıyla tekrar işletmeye döndürebilmesi maden işletmesi olarak bizler için hayati önem taşır. Tüm bu koşulları üstün verimlilikle sağlayabilmesi nedeniyle Renault Trucks K XTREM kamyonlar öncelikli tercihimiz oldu” diye belirtti.

K XTREM kamyonlarını alım kararı vermeden önce sahalarında deneyimleme fırsatı bulduklarını belirten Pullukcu, “Renault Trucks K Serisi, öncelikle performansıyla bizleri çok etkiledi Özellikle yüksek yük kapasitesi ve şasi sağlamlığı, bizim işletmemiz için son derece uygun. K XTREM, sürücü konforu, yakıt tasarrufu ve sağlamlık açısından da işletmemizden tam not aldı. Renault Trucks’ın işletme maliyetlerimize olumlu etkide bulunacak, ocağımızda sorunsuz şekilde çalıştıracağımız kamyonlar tedarik etmesinin yanı sıra satış öncesi, satış süresi ve satış sonrasında göstermiş olduğu ilgili ve hızlı hizmeti sayesinde de Renault Trucks ailesinin bir parçası olmaya devam ediyoruz. Renault Trucks bizim için ürünün arkasında durabildiğini gösteren bir marka. Öte yandan sürücülerimize verilen özel eğitimler de araçların potansiyelini en yüksek ve en doğru şekilde kullanmamızı sağlıyor. Böylece araçlarımızdan almak istediğimiz verimliliğe kolayca ulaşabiliyoruz” dedi.

Hedefimiz yılda yüzde 5 ila 10 arası büyüme

“İbrice Maden İşletmeleri olarak organik bir şekilde yılda yüzde 5  ila 10 arası bir büyüme hedefliyoruz” diyen İrfan Pullukcu, “Önümüzdeki dönemlerde bu sahaların rezervlerini uluslararası değerleme kuruluşlarından raporlanabilir hale getirip kömürden üretilen elektrik santralleriyle bu rezervi birleştirip Türkiye ekonomisinin carı açığına faydada bulunmak istiyoruz. Böyle bir hedefte ekibimiz çok önemli. Biz araçlarımızı da ekibimizin bir parçası olarak görüyoruz ve yanımızda Renault Trucks’ın olması bize güç veriyor” dedi.

Törende İbrice Maden İşletmeleri’ne plaketlerini sunan Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine ise yaptığı açıklamada; “K XTREM kamyonlarımız, segmentinde öncü araçlar. Özellikle zorlu koşullar için geliştirilen bu özel kamyonlar, Türkiye’de gelişmekte olan inşaat ve madencilik sektöründe bizi oldukça güçlü kılıyor. K serisi araçlarımız, bu alanlarda faaliyet gösteren müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak donanım ve özelliğe sahip. K XTREM kamyonlarımızın teknik taşıma kapasitesi 50 ton. Öte yandan ekstra dayanıklılık sağlayan güçlendirilmiş bir şasiye sahip. İbrice Maden İşletmeleri’nin tesislerinde birlikte yakıt tasarrufunu da gözlemleme şansımız oldu. Deneme sürüşlerinde K XTREM kamyonlar ile filonun diğer araçlarına kıyasla sefer başına önemli bir yakıt tasarrufu sağlandı. Tüm bu özellikleriyle Renault Trucks K XTREM için bir maden ocağında veya inşaat sahasında çalışan güçlü bir işçi diyebiliriz” diye belirtti.

Öte yandan İbrice Maden İşletmeleri’nin araçları Renault Trucks ve Reference Servis Kontratı güvencesi ile aldıklarını belirten Sebastien Delepine; “Reference Servis Kontratımız, aracın bakım işlemlerini içeriyor. Firma için özelleştirilen Bakım Programı sayesinde aracın hizmet dışı kalma riski minimuma indiriliyor. Ayrıca gerekli bakım çalışmalarında İbrice’nin yükü hafifletiliyor. Reference kontratı sayesinde firmanın servis ziyaretlerinin planlaması, bütçe hesaplaması ve maliyet takibi yapmasına gerek olmuyor. Böylece İbrice, zaman tasarrufu sağlarken araçlarını sürekli çalışır halde sahalarında kullanarak verimliliğini de arttıracak. Bu kazanımların yanı sıra İbrice, grup şirketi olmamızın avantajını da bu alımlarında yaşadı. İbrice, yeni araçlarını VFS finansal hizmetlerinin kredilerini kullanarak satın aldı” dedi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.