Araçlarında logo olanlar cezalara dikkat

Araçlarında logo olanlar cezalara dikkat

A, B1, B2, C2, C3, D1, D2, L, M, N ve P türü yetki belgesi sahipleri unvan veya kısa unvanlarını en az 4 tekerlekli yada daha fazla tekerlekli taşıtların en az 1 yerine görülebilecek şekilde yazdırmak zorundadır.

Bilindiği gibi Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 28’nci maddesi uyarınca A, B1, B2, C2, C3, D1, D2, L, M, N ve P türü yetki belgesi sahipleri unvan veya kısa unvanlarını faaliyetlerinde kullanacakları en az 4 tekerlekli yada daha fazla tekerlekli taşıtların en az 1 yerine görülebilecek şekilde yazdırmak zorundadır.

Ancak bu yönetmeliğe rağmen trafik zabıtalarınca yol kenarları denetimlerinde araçların üzerindeki isim ve logo amblemlerinden dolayı birçok araca Karayolları Trafik Kanunu’nun 26’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulandığı görüldü.

Uygulanan bu cezalar üzerine, cezai işlem uygulanmış araç sahipleri ve unvan sahibi araç sahipleri tarafından araçlara verilen bu tür cezaların engellenmesi ve konu ile ilgili olarak trafik kuruluşlarının bilgilendirilmesi için gerekli işlemler yapıldı.

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre; 

A,B,C,D,L,M,N ve P türü yetki belgesi sahipleri, kısa unvanlarını faaliyetlerinde kullanacakları 4 veya daha fazla tekerlekli olan taşıtlarının en az 1 yerine görülebilecek şekilde yazdırıldığında araçlarını muayeneye götürmek zorunda kalmayacak.

Trafik zabıtasınca karayolunda yapılan denetimlerde, araç üzerinde bulunan logo ile taşıt kartında belirtilen logo aynı değilse cezai işlem uygulanacak.

Araç üzerindeki kısa unvan ile taşıt kartındaki kısa unvanın farklı olduğu anlaşılır ise ceza kesilerek tespit tutanağı Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne gönderilecek.

Araç üzerinde unvan olsa bile eğer taşıt kartında unvan yoksa veya taşıt kartında unvan olup araç üzerinde unvan yoksa ihlal tespit tutanağı tutulup Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne gönderilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.