Arhavi’ye tır parkı yapılıyor

Arhavi’ye tır parkı yapılıyor

Artvin’in önemli sanayi kuruluşlarını içinde barındıran ilçesi Arhavi’ye tır ve kamyon parkı yapılması için çalışmalar başladı.

Arhavi İlçesi’nin önemli sorunlarından biri olan ağır vasıtalara, özellikle tır ve kamyonlara yönelik bir park alanı oluşturulması konusunda yapılan çalışmalarda nihai sonuca ulaşılıyor. Yemişlik Mahallesi Of Çay Fabrikası önündeki alana yapılması planlanan tır parkı Arhavi Belediyesi tarafından hazır hale getirilecek. Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Fen işleri ve İmar İşlerindeki görevli personellerle park yapılması planlanan bölgede incelemelerde bulundu. “Ağır vasıtaların park sorunu çözülecek”
Kamyoncular ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Kemal Özyılmaz ve Of Çay Fabrikası Müdürü Erol Moradaoğlu’nun da hazır bulunduğu incelemede yaklaşık 8.000 m2 alan üzerine yapılacak çalışma ile ağır araçların park sorunu çözülmüş olacak. “Trafikte büyük rahatlama sağlayacak”
İlk etapta mevcut alanın çevresine yapılacak duvar ve ardından yapılacak dolgu çalışması ile alanın hazır hale getirileceğini belirten Başkan Hekimoğlu; “Söz konusu bölge tır ve kamyon gibi ağır vasıtaların park sorununu çözmek için en uygun bölge olarak görünüyor. Yapılacak çalışma ile ağır vasıtaların park sorunu çözüleceği gibi, yaklaşan çay sezonu nedeni ile oluşabilecek trafik hareketliliğinin hafifletilmesinde de önemli katkısının olacağını düşünüyorum. Kooperatif başkanımız ve fabrika müdürümüzün de olumlu görüşleri doğrultusunda yapılacak olan bu çalışma, zaman içinde ne kadar doğru bir karar aldığımızın haklılığı ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu. Hayati Akbaş-Arhavi www.tasimacilar.com 24.02.2012/16:01