Arjantinli Transportes Olivos, Allison şanzımanlı kamyonları tercih etti

Arjantinli Transportes Olivos, Allison şanzımanlı kamyonları tercih etti

Atık toplama, kentsel hijyen ve temizleme hizmetleri sektöründe Arjantin’de kurulmuş en büyük şirketlerden biri olan Transportes Olivos, filosuna Allison şanzımanlı 16 adet Iveco çöp kamyonu ekledi.

Çok uluslu şirketler grubu olan URBASER’in kuruluşlarından olan Transportes Olivos, Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış 16 adet Iveco çöp kamyonu ile filosunu güçlendirdi. “Maliyet, zamanlama, konfor, verimlilik ve güvenlik”
Kentin temizliğinden ve atık toplama hizmetlerinden sorumlu şirketin teknisyenleri, Allison tam otomatik şanzımanlı kamyonu tercih etmelerinin nedenini beş ana sebeple açıklıyorlar; düşük bakım maliyetleri, serviste geçen minimum süre, artan konfor, verimlilik ve sürücü güvenliği. Tigre’deki Transportes Olivos Garaj Bakım Müdürü Ariel Caputo yaptığı açıklamada; Allison donanımlı araçları tercih etmeye bir dizi test sonrasında karar verdiklerini ve Arjantin genel merkezinde, her üç çöp aracından birinin Allison tam otomatik şanzıman donanımlı olduğunu belirtiyor. Yedek parça ve Servis konusunun önemine değinen Caputo “Yedek parça değişimi konusunda yapılan tasarruf ve aracın serviste geçirdiği süre çok önemli. Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış araçlar, tüm aktarma organlarını korurken, ideal motor devrinde çalışıyor” şeklinde konuştu. “Allison tam otomatik şanzımanlar bizim için doğal bir seçim”
2007 yılında ilk Allison tam otomatik şanzımanı test ettikten sonra Transportes Olivos, Moron, San Fernando ve Villa Martelli’ye bulunan üslerini Allison tam otomatik şanzımanlı çöp araçları ile güçlendirmeye başladı. Transportes Olivos Makine İkmal Müdürü Diego Gabriel Abelleira, yaptığı açıklamada; “Allison tam otomatik şanzımanlar bizim için doğal bir seçimdi. Bakım maliyetlerinin düşüklüğü ile bağlantılı olarak Allison’ın sağladığı avantaj ve faydaların önemini biliyoruz” diyerek tam otomatik şanzımanın mekanik debriyajı ortadan kaldırıp tork konvektör ile yer değiştirmesinin avantajlarına dikkat çekti. Araçlarda verimlilik ve güvenlik konularının önemini belirten Caputo ve Abelleria, manuel şanzımanların doğası gereği debriyaj ve vites değişimi sırasında dikkat dağıtıcı olduğunu, sürücünün işine odaklanmasını ve güvenliğini etkilediğini belirtiyorlar. Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış araçlarda ise sürücülerde dikkat dağılımı olmadığını, yumuşak, sorunsuz, otomatik değişimlerle sürücünün performansını arttırdığını söylüyorlar. Son olarak, her iki mühendis de Allison tam otomatik şanzımanın bir başka önemli özelliğinin yazılımı olduğunun altını çiziyorlar. Mekaniğe kendi dizüstü bilgisayarlarından hemen bağlanabildiklerini ve tanıyı doğrulamalarında büyük kolaylık sağladığını ifade ediyorlar. Bu özellik, herhangi bir sistem sorununu izlemek ve hatta bakım yaparak zamandan ve masraftan tasarruf edebilmeyi sağlıyor. www.tasimacilar.com 10.05.2012 / 16:22