Arkas Lojistik Türkiye’de ilk ihracatı gerçekleştirdi

Arkas Lojistik Türkiye’de ilk ihracatı gerçekleştirdi

Arkas Lojistik, sahip olduğu “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü/YYS” ile “İzinli Gönderi” ve “İzinli Alıcı” belgeleri sayesinde Türkiye’de bir ilke imza atarak Hadımköy’den Bulgaristan’a ihracat yaptı.

Müşterilerine kaliteli ve hızlı çözümler sunarken emniyet, güvenlik ve izlenebilirlik kriterlerini en üst seviyede tutmaya özen gösteren Arkas Lojistik, “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü/YYS” belgesini almasının ardından ilk defa ‘İzinli Gönderici' statüsüyle ihracat yaptı.

Arkas Lojistik, ihracat yüklerini karayolu ile daha hızlı yerine ulaştırmak üzere gümrükleme işlemlerini kolaylaştıran “İzinli Gönderici” belgesi ile ihracat gerçekleştiren ilk lojistik firması oldu. Üreticinin deposundan yüklenen tır Arkas Lojistik’in Hadımköy deposundaki YYS alanında gümrüklenerek Bulgaristan'a hareket etti. Bu vesileyle düzenlenen törende İstanbul Gümrük Bölge Müdürlüğü ve Ambarlı Gümrük Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu.

Mevzuat uyarınca belirtilen koşulları yerine getiren şirketler, söz konusu belge sayesinde edindikleri ithal eşyaları doğrudan fabrikaya getirme veya ihraç ürünlerini fabrikadan gümrük sınırına gönderebilme yetkisi ile zaman tasarrufu sağlıyor. YYS uygulaması, gümrük işlemlerinde sadece bir muayene avantajı yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda şirketlerin bir nevi gümrük idaresi gibi gümrük işlemi yerine getirmesine de imkân sağlıyor. Bu kapsamda YYS uygulaması, gümrükleme işlemlerine tamamen farklı bir bakış açısı getiren uluslararası bir uygulama olarak öne çıkıyor.

arl02-(medium).jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.