Arkas ve duisport Ortaklık Kurdu

Arkas ve duisport Ortaklık Kurdu

Arkas ile duisport, Türkiye’de multimodal lojistik merkezlerin geliştirilmesi ve Avrupa ile Asya arasında intermodal ağın yaygınlaşması amacıyla ortaklığa imza attı.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve duisport CEO’su Erich Staake’un katıldığı imza töreni 18 Kasım günü Logitrans Lojistik Fuarı kapsamında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. İki ortağın intermodal lojistik merkezlerinin Türkiye’de geliştirilmesi amacıyla yeni bir iş ortaklığı kurduklarını açıkladıkları törene Kuzey Ren-Vestfalya Ulaştırma Bakanı Michael Groschek de katıldı.

   Söz konusu ortaklığın sanayi ve lojistik değerleri açısından öneminin altını çizen Kuzey Ren-Vestfalya Ulaştırma Bakanı Michael Groschek, “Duisburg ve Türkiye arasındaki köprü,  küreselleşen dünyamızda duisport’un lojistik faaliyetlerinin önemini vurguluyor. İstanbul ve duisburg arasındaki  yeni ve verimli bağlantı, Kuzey Ren-Vestfalya taşımacılarının geniş bir yelpazede kalkınma ve büyüme fırsatları için önünü açıyor.”  dedikten sonra Türkçe olarak başarılar diledi.

   Ortaklık kapsamındaki ilk proje, İstanbul’a oldukça yakın olan Kartepe’de 200 bin metrekarelik bir intermodal lojistik merkezinin kurulması ve işletilmesi olacak. 2018 yılında faaliyete başlaması hedeflenen merkez, demiryolu ve karayolu olmak üzere iki farklı taşıma modunun kullanılabileceği bir terminal olacak.

   Duisburger Hafen AG CEO’su Erich Staake, "Türkiye, sanayi ve lojistik değer zincirinin büyük ana pazarlarından biridir. Arkas ile kendi ağımızı ideal şekilde tamamlayan güçlü ve çok uluslu bir ortaklık kazandık. Teknik bilgilerimizi birleştirerek, bölgeye oldukça önemli bir değer katabilir ve müşterilerimizin ulaşım zincirlerini optimize edebiliriz.” dedi.

 

‘’Lojistik ve Demiryolu Yatırımlarına Ağırlık Verilmeli’’

   Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise yaptığı açıklamada; “Orta Avrupa'nın lider multimodal lojistik hub işletmecisi ile Türkiye’de ortaklık kuruyoruz. Bugüne kadar yatırımlarımızı hep sektörün ihtiyaçlarını öngörerek gerçekleştirmeye çalıştık. Türkiye’nin 2023 yılı dış ticaret hedeflerin gerçekleşmesinde yük taşımacılığında demiryolunun payının yüzde 15 olması bekleniyor. Bu hedeflerin yakalanabilmesi için lojistik ve demiryolu yatırımlarına ağırlık verilmeli. Bu anlamda yatırımlarımıza hız vermiş durumdayız. Duisport ortaklığı ile ilkini İzmit Kartepe’de kuracağımız intermodal lojistik terminali (kara limanı), Marmaray tüneli yük taşımaları için kullanılmaya başlandığında ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı açıldığında tam anlamıyla bir hub olacak. Asya ile Avrupa, Avrupa ile Balkan ve Orta Asya(CIS) ülkeleri arasında taşıma yapılacak. Terminal demiryolu bağlantılı olacağından demiryolunun serbestleşmesi konusundaki düzenlemelerin  bir an önce tamamlanması da çok önemli. Serbestleşme kanunu tam anlamıyla düzenlenince lokolomotif yatırımı da yapacağız.” dedi.

   İstanbul’a oldukça yakın olan Kartepe’de kurulacak lojistik merkezi, her iki ortağın intermodal ağlarına en uygun şekilde entegre edilecek. Duisport hâlihazırda, Türkiye’ye 15 tane haftalık tren bağlantısı sunuyor. Marmaray’ın tamamlanması ile Kartepe’deki yeni lojistik merkezine doğrudan bir bağlantı sağlayacak. Merkez, İstanbul ve tüm bölgeye bir giriş kapısı olacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.