Artvin Emniyeti’nden Sürücülere Eğitim

Artvin Emniyeti’nden Sürücülere Eğitim

Artvin Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ‘öğrenci taşıma uygulaması’ kapsamında görevli araç ve sürücülerine yönelik 12 saatlik eğitim programı düzenlendi.

Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitim programına, Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özyer, program kapsamında eğitim veren Çoruh İlkokulu Müdürü Özcan Köse, Artvin Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü Polis Memuru Atalay Atıcı ve öğrenci taşıma uygulaması kapsamındaki görevli araç sürücüleri katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün, tüm Türkiye genelinde uygulamış olduğu öğrenci taşıma kapsamındaki eğitim programının ikincisi bu yıl Artvin il merkezinde öğrenci taşıma kapsamındaki 39 araç sürücüsü için düzenlendi.

Eğitim programına kısaca değinen Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özyer, düzenlenecek olan 12 saatlik eğitim programlarının amacının öğrenci servis araçları ve taşımacılığı ile ilgili yaşanan, yaşanabilecek olumsuzlukları iyileştirmek olduğuna dikkat çekerken, şoförleri; normal zamanlarda olduğu gibi zorlu hava koşulları altında da öğrencilerin güvenli bir şekilde ve hayatlarını riske atmadan, belirlenen güzergâhlardan indirilip bindirilmesi ve araçlar için gerekli önlemlerin alınarak hassas hareket edilmesi konusunda uyardı.

İl Millî Eğitim Şube Müdürü Metin Özyer’in konuşmasının ardından Çoruh İlkokulu Müdürü Özcan Köse; Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği, Araç İçi Davranışlar- Stres Yönetimi, Çocuk ve Trafik Emniyet Müdürlüğü hakkında sunum yaptı. Çoruh İlkokulu Müdürü Özcan Köse’nin sunumunun ardından Trafik Şube Müdürlüğü Polis Memuru Atalay Atıcı, Hızın Sürüş Güvenliğine Olan Etkisi Servis Sürücülüğü Ve Trafik İhlalleri, Güvenli Sürüş ve Servis Aracı- Çocuğun Güvenliği, Güvenli Sürüş- Meslek Etiği- İletişim, hakkında, öğrenci taşıma uygulaması kapsamındaki görevli araç sürücülerine eğitim verdi.

Artvin Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ‘öğrenci taşıma uygulaması’ kapsamında görevli araç ve sürücülerine yönelik 12 saatlik eğitim program yapılan sunumların ardından sona erdi.

Haber:Hayati AKBAŞ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.