Artvin-FıstıklıI-Hatila yolunda heyelan korkuttu

Artvin-FıstıklıI-Hatila yolunda heyelan korkuttu

Heyelan gelen yol, yapılan çalışmalar sonrası açıldı

Artvin’in coğrafi konumu sebebi ile heyelana müsait bir yapısı var. İlimizin bir çok noktasında özellikle yağışlı havalarda gelen heyelanlar zaman zaman ulaşımı olumsuz etkiliyor. Artvin-Fıstıklı-Hatila yolunda meydana gelen heyelan da yine ulaşımı olumsuz etkileyen heyelan türlerinden biri oldu.

Yol 3 saat kapandı

Artvin-Fıstıklı-Hatila Yolunda meydana gelen heyelanda ulaşım yaklaşık 3 saat kapalı kaldı. Bu yolun birinci kilometresinde meydana gelen heyelanda yola düşen taş ve büyük kaya parçalarını kaldırmak ise yine İl Özel İdaresi’ne düştü. Vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen İl Özel İdaresi çalışanları iş makinesi ile yolu ulaşıma açmak için yoğun çaba gösterdiler. 

Yol açma çalışmaları nedeniyle yol ulaşıma yaklaşık 3 saat kapalı kalırken, bu güzergahı kullanmak isteyen vatandaşlar da 3 saat boyunca yolun ulaşıma açılması için beklediler. Yol açma çalışmalarında iş makinesinin büyük kaya parçalarını kaldırıp yoldan aşağıya doğru atması vatandaşların dikkatini çekti. Vatandaşların çalışmalar boyunca cep telefonları ile fotoğraf ve video çekmesi dikkatlerden kaçmadı. İş makinesi yoğun bir çalışma ile gelen heyelanı tamamen temizleyerek yolu ulaşıma açarken, ulaşımın açılması ile birlikte vatandaşlarında bekleyişleri son bulmuş oldu. 
Yaşanan bu heyelanda böylesine yüksek miktarda bir hafriyatın altında bir araç kalmamış olması olayın ucuz atlatıldığı kanaatini oluşturdu. 

Hayati Akbaş ARTVİN


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.