Artvin il özel idare makine parkına yeni araçlar alındı

Artvin il özel idare makine parkına yeni araçlar alındı

İl özel idaresi makine parkına kazandırılan 10 adet kar bıçaklı kamyon karla mücadeleye başladı.

Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kaynaklarıyla geçen yılın Ekim ayında satın alınan toplam 48 adet iş makinesi ve kamyon içerisinde bulunan ancak yurt dışından ithal edildiği için Artvin’e intikali geciken 10 adet kar bıçaklı kamyon Artvin’e getirilerek, karla mücadele çalışmalarında, kırsalda yaşayan vatandaşın hizmetine sunuldu.


Artvin İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 milyon liraya satın aldıkları 22'si kamyon, 10'u kar bıçaklı arazili kamyon, 7 greyder, 3'ü beko lader, 2'si asfalt silindir, 1 adet paletli eskavatör, 3'ü kepçe olmak üzere kurumlarının eskiyen makine parkını, toplam 48 adet yeni iş makinesi ve kamyonla yenilediklerini söyledi.

Makine parkının yenilenmesinden Artvin halkı adına mutlu olduğunu ifade eden Yazıcı, ''Yeni iş makinesi ve kamyonları köylerimizin yol, su, sanat yapısı ile karla mücadele çalışmalarında kullanarak kırsalda yaşan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükselteceğiz'' dedi.


Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ın girişimleri ve AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve İl Genel Meclisi üyelerinin katkılarıyla eskiyen makine parkını yenilemenin sevincini tüm Artvin halkı adına yaşadıklarını belirten Yazıcı, şunları söyledi :''Kurum çalışanları olarak coşkulu ve heyecanlıyız. Tam 36 yıldır hizmet verdiğimiz 1976 model kamyon ve iş makinelerini servis dışı tutarak yerlerine yeni, sıfır, teknolojik, konforlu, daha güvenli daha ekonomik ve kapasiteli araç ve iş makinelerini makine parkımıza kazandırdık. Bu makineleri alma sürecinde bizleri destekleyen ve her aşamasında en az bizler kadar mesaisini harcayan Sayın Valime, maddi boyutunun teminindeki desteğinden dolayı Sayın milletvekilime, makine parkımızın yenilenmesi projesine destek, yetki veren Sayın İl genel Meclis Başkanı ve üyelerine çok teşekkür ediyorum'' dedi.


Artvin İl Özel İdaresi olarak ilin en ücra köşesine varıncaya dek vatandaşa kaliteli hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Yazıcı, ''Amacımız, teknolojiyi kullanarak daha hızlı hizmet, verimli kullanım, ekonomik maliyetle iş yapmaktır. Aldığımız makinelerle makine parkımızı yenileyerek bu hizmetleri vermeyi planlıyoruz. 36 yıldır çalışmaktan yorulmuş, tamir tutmayan, sürekli arızalanarak vatandaşın güvenini kaybeden, kullanan personeli usandıran tamir ve işletmesi de ekonomik olmayan makinelerin yerine, daha güçlü, ekonomik, teknolojik, konforlu, sürücü güvenlikli ve kapasiteli iş makineleri olarak bizlerden beklenen hizmetleri zamanında yerine getirebilmenin huzurunu ve gururunu teşkilat olarak taşıyabileceğiz. Artvinli ve Artvin’de yaşayan vatandaşlarımız, hizmetlerin en iyisine layıktırlar düşüncesiyle yeni iş makine ve kamyonlarımız ilimize, bizlere hayırlı uğurlu olmasını kazasız, belasız hizmet vermeleri temenni ediyorum'' diye konuştu.

Hayati Akbaş 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.