Artvin İl Özel İdaresi Makine Parkı’na 7 Adet Yeni İş Makinesi Kazandırıldı

Artvin İl Özel İdaresi Makine Parkı’na 7 Adet Yeni İş Makinesi Kazandırıldı

Artvin Valisi Necmettin Kalkan’ın girişimleriyle İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği makine parkına 7 adet yeni iş makinesi kazandırıldı.

Artvin Valisi Necmettin Kalkan’ın girişimleriyle İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği makine parkına 7 adet yeni iş makinesi kazandırıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kaynaklarıyla, yaklaşık bir milyon liraya 4 adet Beko Loder (Kazıyıcı, Yükleyici), 2 adet Ekskavatör, 1 adet silindir satın alındı. Böylece geçen yıl alınan 47 adet yeni iş makinesiyle birlikte toplam 54 adet yeni iş makinesine sahip olan İl Özel İdaresi, kırsal alt yapı hizmetlerinde Artvin’e hizmet verecek.

Vali: ‘Yenileme çalışmalarımıza devam ediyoruz’

Vali Necmettin Kalkan, İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nin makine parkının çok yaşlı araçlardan oluştuğunu belirtti. Konuşmasında şunları aktardı: “İl Genel Meclisi ile yapmış olduğumuz istişareler neticesinde bu kadar zor bir coğrafyada, bu kadar yaşlı makinelerle kaliteli hizmet üretmenin zor olduğunu arkadaşlarımızla birlikte değerlendirdik ve süratle makine parkını yenilenmesine başladık. 1976 model kamyonlarla bölgede çalışmaları sürdürülüyordu. Bu kamyonların yaktıkları yakıtla aktif olarak çalıştıkları dönemle yaptıkları hizmetleri karşılaştırdığımızda oldukça yüksek maliyetler karşımıza çıkıyordu. Geçen yıl 47 adet yeni iş makinesini İl Özel İdaremizin makine parkına kazandırdık. Bu yılda 7 adet iş makinesini satın alarak makine parkımızı yenileme çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Maliyeti düşük, kaliteli, sürdürülebilir hizmet

Vali Kalkan konuşmasında Artvin’in zor bir coğrafyaya sahip olduğunu ve yapılan hizmeti korumanın oldukça güç olduğunu ifade etti. Kalkan, yapmış oldukları hizmetlerin maliyetinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek yapılan hizmetleri korumanın da ayrıca bir zorluk olduğunu belirtti. Vali Kalkan şunları kaydetti: ‘dolayısıyla ürettiğimiz hizmetin kalitesinin iyi olması anlamında sürdürülebilir olması anlamında hem de maliyetinin düşürülmesi anlamında bu makinelerin il özel idaremize kazandırılmasında ciddi bir fayda vardı. İl Genel Meclisimiz bizim götürmüş olduğumuz önerileri ve bu konuda yapmış olduğumuz çalışmaları, fizibilite raporlarını ciddi alıp değerlendirdiler ve bu iş makinelerinin alınmasına karar verdiler. Ben katkılarından dolayı il genel meclisimize teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu makinelerle ilimiz, ilçeleri ve köylerimiz daha kaliteli hizmete kavuşurlar” diye konuştu.

KÖYDES projeleri ile Artvin’e 175 milyon liralık yatırım

KÖYDES projesinin 2005 yılında uygulamaya konulduğunu ve bugüne kadar Artvin’e yaklaşık 175 milyon liralık bir ödenek sağlandığını belirten Vali Kalkan,” KÖYDES projeleri kapsamında köylerimize yaptığımız yeni yolların kalitesini karayollarının yapmış olduğu yol kalitesini baz alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2005 yılında başlayan KÖYDES uygulaması kapsamında 2013 yılı ödenekleri ile beraber 175 milyon lira gibi çok ciddi bir kaynak Artvin için tahsis edilmiştir. Bu ödeneklerle ilimizin hem içme suyu hem de köy yollarının alt yapı hizmetlerinin iyileştirilmesi anlamında çalışmalara ciddi katkı sağladı. Ancak bölgedeki diğer iller ile kıyaslama yaptığımız zaman asfalt ve beton oranımız köy yolu ağına oranladığında yüzde 11’ler civarındadır. 5 bin 400 kilometre civarında köy yolu ağımız var. 650 kilometre civarında beton yol ağımız var. Bu da yüzde 11’lere tekabül ediyor. Bizim önümüzdeki günlerde asfalt ve beton yol ağımızı genişletmemize dönük çalışmalar yapmamızda fayda var diye düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde ilimize tahsis edilecek ödeneklerle bu hedefi de yakalayacağız” dedi. Hayati Akbaş 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.