Artvin il özel idaresinden makine parkına destek

Artvin il özel idaresinden makine parkına destek

Artvin İl Özel İdaresi yeni aldığı 10 adet Kar Bıçaklı Mercedes Axor Kamyonlar ile makine parkını geliştirirken kurum son 5 yılda makine parkının yüzde 80’ini yenilemiş oldu.

Artvin İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı’nın göreve gelmesi ile birlikte Artvin Valisi Necmettin Kalkan başta olmak üzere Ak Parti Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Temiz ve İl Genel Meclis üyelerinin katkıları ile kurumun makine parkı yüzde 60 oranında yenilendi.

Kurum, makine parkını güçlendirmek için daha önce aldığı makinelere ilaveten son olarak da 10 adet Kar Bıçaklı Mercedes Axor Kamyon daha alarak makine parkının büyük bir bölümünü yenilemiş oldu. Kış aylarında ilde yaşanan kar sıkıntısını daha hızlı ve kaliteli bir şekilde çözmeyi hedefleyen kurum, bu maksatla eskiyen makine parkını yenileyerek aynı zamanda gerek vakitten gerekse de giderlerden tasarruf yapmış oldu.


Yeni makine ve kamyon sayısı 48 oldu

İl Özel İdaresi yeni makine parkına dâhil ettiği 10 adet kar bıçaklı Mercedes Axor kamyonlar ile birlikte makine parkına 48 adet kamyon ve iş makinesi dâhil etmiş oldu. Kurumun Orhan Yazıcı döneminde makine parkına 10 âdeti kar bıçaklı olmak üzere toplam 32 kamyon, 7 Greyder, 3 Kanal Kazıyıcı, 3 adet Loder, 2 adet Silindir ve bir adet ekskavatör olmak üzere toplam 48 adet makine ve iş kamyonu eklenmiş oldu.

Yapılan bu alımlar ile birlikte İl Özel İdaresi son bir yılda makine parkının yüzde 60’ını yenilemiş olurken, yenilenen iş makinelerinin tümü hizmet vermeye başladı. Yenilenen makine parkı ile kurumun bundan böyle devlet ve il yolları ağ dışında kalan ve diğer yerleşim birimlerinin ulaşımı sağlayan, köy yolları ağında bulunan yollar ile köy içi yollarının tesviye, onarım, greyderli ve malzemeli bakım, stabilize kaplama, asfalt kaplama ve gerektiğinde beton-kilitli parke kaplamalarını yapmak, köy yolları ağında bulunan ve köy içi yollar dahil tüm yolların, sanat yapılarını ve köprülerini yapmak, asfaltı yapılmış olan köy yollarının asfalt yamalarını yapmak, kardan dolayı kapalı olan köy yollarını ulaşıma açmak gibi kurumun yetki sahasında olan işlerde daha başarılı çalışmalarda bulunulacağı bildirildi.

Genel Sekreter Orhan Yazıcı yatırımda katkısı olan herkese teşekkür etti

Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı yaptığı açıklama ile makine parkına yapılan yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurumun daha kaliteli hizmet üretebilmesi adına yapılan bu yatırımlara değinen Orhan Yazıcı, kurumun ihtiyaç duyduğu iş kamyonları ve makinelerinin alınmasında büyük katkıları olan başta Artvin Valisi Necmettin Kalkan olmak üzere Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Temiz ve İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür etti.


Yazıcı yaptığı açıklamada, kurumun maliyeti düşürerek hareket kabiliyetini arttırma amacı ile makine parkını yenilemesi gerekliliği ihtiyacını göreve geldiği günlerde dile getirdiğini hatırlatarak; “Bu ihtiyacın giderilmesi ile birlikte bundan böyle kurumun ilimizin tüm ilçelerinde ve köylerinde daha aktif ve başarılı hizmetleri Artvin halkının hizmetine sunmaktan onur ve gurur duyacağım” dedi.

Daha etkin karla mücadele yapılıyor

Kurumun makine parkına dâhil ettiği 10 adet kar bıçaklı kamyonlar da çalışmalarına başlarken kamyonların ilk görevi kar mücadelesi oldu. Kar mücadelesinde kuruma büyük bir hareketlilik kazandıran bu kamyonların yaptığı mücadele kurumun ne denli doğru hareket yaptığını da gözler önüne sermiş oldu.

Hayati Akbaş 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.