Artvin İşadamları Derneği Başkanlığı’na bir nakliyeci seçildi

Artvin İşadamları Derneği Başkanlığı’na bir nakliyeci seçildi

Artvin İşadamları Derneği Olağan Genel Kurulu Hopa Ticaret ve Sanayi Odası İş Hanı’nda bulunan dernek merkezinde yapıldı.

TSO Başkanı Engin Koyuncu’nun da katıldığı Genel Kurul verilen önerge ile divan başkanlığına Osman Akyürek getirilirken yardımcılıklarına da Engin Koyuncu ve Suat Topaloğlu seçildiler. ARİAD’ın geçmiş döneme ait faaliyet, mali, denetleme ve tahmini bütçe raporları okundu. Yapılan konuşmalar ardından tüm raporlar kongreye katılan üyeler tarafından ibra edildi.


“ARİAD, Artvin ekonomisini şekillendirecek”
Kongrede Hopa TSO Başkanı Engin Koyuncu bir konuşma yaparak, ARİAD’ın önümüzdeki dönemde Artvin ekonomisinin şekillendirecek çalışma ve projelere daha aktif katılmasını ümit etti. Osman Akyürek’de Artvin ve özellikle Hopa ekonomisinin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek, “Batum ile dostluk temelinde geliştirilen ilişkilerin süreç içerisinde tek taraflı olarak Batum ekonomisi lehine işlemeye başlamasının Artvin –Hopa ve genelleştirirsek bölge üzerinde olumsuz etki yarattığına şahit oluyoruz. Artvin İşadamları Derneği kardeş kuruluşlarından olan Hopa TSO ve diğer il ve ilçe sivil toplum örgütleri ile gireceği ilişkilerle bu sıkıntıya çözüm üretme noktasında aktif çalışma içerisinde olmak zorundadır” diyerek kongreye başarılar diledi. ARİAD’da iki dönem başkanlık Celil Yıldırım’da işlerinin yoğunluğundan dolayı derneğe aktivite kazandıramadıklarını, yeni dönemde tecrübeleri ile destek verecekleri yeni bir yönetim seçilmesinin önemine değindi. Yönetim kurulu belirlendi
Kongreye Seçim Altunkaya başkanlığında tek liste ile seçimler gidildi. Yapılan seçimler sonrası kongreye katılan tüm üyelerin desteği ile Seçim Altunkaya yeni dönemde Başkan seçilirken Yücel Kurt, Celil Yıldırım, Engin Koyuncu, Hüsnü Hatinoğlu, Ali İhsan Akbıyık ve Metin Şanver’de yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler. Kongrede Denetleme kuruluna da İbrahim Yenigül ve Fehmi Ustabaş seçildiler. ARİAD Başkanlığına seçilen Seçim Altunkaya AL-TO Dış Ticaret ve Nakliye Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı ve uzun yıllar yurt dışı nakliyecilik sektöründe faaliyette bulunuyor. “ARİAD’ın sorunlarını çözeceğiz”
Kongre sonrası başkanlığa seçilen Altunkaya kongreye katılarak kendilerine destek veren tüm üyelere teşekkür etti. Altunkaya “Evet uzun yıllar bu yönetim kurulu içerisinde gönüllü olarak Yönetim Kurulu üyesi olarak çalıştım. ARİAD’ın yeni dönemde önünde çok ciddi sorunları olduğunu ve bu sorunların çözümü noktasında girişimlerde bulunarak çözüm yolları üretilmesinin önemini biliyorum. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızla bu konuları uzun uzun konuşacağız. Girişimlerde bulunacağız. Özellikle Pasaportsuz geçişlerin başlaması ile birlikte iş dünyasında ve esnaflarımızın karşı karşıya kaldığı sıkıntıları yakından biliyorum. Bu konuda bizim oluğumuz kadar Rize ve Trabzon’da da aynı sıkıntı yaşanıyor. Rize TSO Başkanı Sayın Ofluoğlu “ayda 7 milyon dolarımız ticaret yapmadan karşılıksız Batum’a gidiyor” açıklaması yaptı. Bu para daha önce bölgede kalıyor, esnaflarımız arasında ticari hareketlilik sağlanıyordu. Şimdi sıkıntı başladı ve her geçen gün bu sıkıntının büyüdüğünü de biliyoruz. Artvin-Rize ve Trabzon ortak hareket etme noktasında çalışma içerisinde olacağız. Nakliyecilerimiz sorunlarını biliyoruz. Hopa’da yeni bir anlayışla ARİAD bundan sonra toplumsal hayatın içinde olacak ve üyelerinin ve iş dünyasının sesi, hak ve hukukunu koruma gayreti içinde olan bir STÖ olarak çalışmalarına devam edecektir. Tekrar teşekkür ediyoruz” dedi. Hayati Akbaş/HOPA www.tasimacilar.com 07.05.2012/11:58