Artvin Şoförler Odası Başkanı'ndan Başkan Özgün’e Teşekkür

Artvin Şoförler Odası Başkanı'ndan Başkan Özgün’e Teşekkür

Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan C ve S Plakaları ile ilgili olarak meclis tarafından alınan ihale kararını uygulamayacağını açıklayan Başkan’a teşekkür etti.

Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan yaptığı açıklama ile Artvin Belediyesi Meclisi tarafından geçtiğimiz günlerde alınan C ve S Plakalarının arttırılması kararını uygulamayacağını açıklayan Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün’e teşekkür etti.

‘Yanlış bir karardan dönüldü’

Başkan Özgün, “Belediye Meclisi bu kararı aldı ancak Daimi Encümen şimdilik C ve S plakası sayısının yeterli olduğunu düşünüyor.” dedi. Bu nedenle bu Meclis kararının uygulamayacağını ifade etmişti. Bu açıklamaların ardından Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan, bir açıklama yaparak muhtemel bir hatalı karardan dönen Belediye Daimi Meclisi ile Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün’e teşekkür etti. Başkan Alpaslan, “ Belediye Meclisi’nin 10’ar adet C ve S Plakası ihalesi yapmaya karar vermişti. Ancak belediye daimi encümeni ve Başkan Özgün kararın uygulanmasından vazgeçildiğini açıkladı. Biz meclis kararından sonra Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak kararın yanlış olduğunu ve şoför esnafına zarar vereceğini belirterek başkandan karardan vazgeçilmesini talep etmiştik. Kendisi de talebimizin doğru olduğuna inandı ve kararından vazgeçmiştir. Bu karar bizleri sevindirmiştir. Zira yapılacak olan uygulama şoför esnafımıza zarar verecekti. Şoför esnafımızda bu kararın yanlış olacağını ve ilimiz açısından şuan için kararın uygun olmayacağını ifade etmişlerdi. Kararın uygulanması ile şoför esnafımızın maddi gelirlerinde azalma olabilirdi. Bu açıdan teşekkür ediyoruz ” ifadelerine yer verdi.

Artvin Belediyesi’nin ilk aldığı karar

Artvin Belediye Meclisinde olağanüstü oturumunda yapılan görüşmeler neticesinde: “Günümüz şartlarında personel ve öğrenci servislerinin yeterli olmadıkları dikkate alınarak; 0068’den 0077’ye kadar olmak üzere 10 adet personel servisi (S) plakalarının, 0021’den 0030’a kadar olmak üzere 10 adet öğrenci servisi (C) plakalarının 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15/p bendi gereğince ilave edilerek 2886 Sayılı Kanunun 45 nci maddesi gereği açık artırma suretiyle ihaleyle verilmesine, ihaleyi yapmak ve şartnameyi hazırlamak üzere Encümene yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.” denmişti.

Hayati Akbaş-Artvin

 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.