Artvin şoförler odasının sesini vali kalkan duydu

Artvin şoförler odasının sesini vali kalkan duydu

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Sanayi Sitesi karşısı Su hızarı mevkiinde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılmakta olan kavşakkavşağın tamamlanmadan yıkılması talimatını verdi.

Artvin Sanayi Sitesi karşısı Su hızarı mevkiinde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılmakta olan kavşak, trafik standartlarına uymaması sebebiyle bir süredir tartışma konusuydu. Şoför esnafının, kavşağın standartlara uygun olmadığını dile getirmeleri üzerine harekete geçen Ak Parti Artvin İl Başkanı Av. Erkan Balta, Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan ve Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tolga Gül, Artvin Valisi Necmettin Kalkan’dan kavşağın yıkılması ve yeniden düzenlenmesini talep ettiler. Bu talep üzerine Vali Necmettin Kalkan, tamamlanması halinde bir çok kazaya sebebiyet vermesi beklenen kavşağın tamamlanmadan yıkılması talimatını verdi. Verilen bu talimat sonrasında kavşak yıkıldı, yeni bir kavşağın projelendirilmesi çalışmalarına başlandı. Vali Kalkan olaya el koydu
Karayolları Trabzon Bölge Müdürlüğü 12 gün önce Ahmet Hulki Tuncer’in Artvin ziyareti sırasında Artvin Valisi Necmettin Kalkan tarafından talep edilen Artvin Merkez Suhızarı mevkiinde Artvin-Erzurum ve Artvin-Ardahan Karayollarının birleştiği noktaya kavşak planlaması yapıldı. Bu iki güzergâh ile Sanayi Sitesi yoluna geçiş güzergâhını da düzenleyecek olan kavşağın yanlış planlanması sorunları da beraberinde getirdi. Kavşağın yapılmaya başlanması başta şoför camiası olmak üzere bölge esnafı ile vatandaşların tepkisini çekti.




Kavşağa gösterilen tepkiler üzerine Ak Parti Artvin İl Başkanı Av. Erkan Balta, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan ve Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tolga Gül devreye girerek kavşağın yanlış planlandığını Artvin Valisi Necmettin Kalkan’a ilettiler. Artvin dışında bulunan Ak Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta telefon ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan ile Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tolga Gül ise bizzat gerçekleştirdikleri ziyaret ile konuyu Artvin Valisi Necmettin Kalkan’a iletti. Vali Necmettin Kalkan’a kavşağın hatalı planlandığını, projenin trafik standartlarına uygun olmadığını ve tamamlanması durumunda birçok kazanın bu kavşakta yaşanılabileceğini ileten ve kavşağın inşaatının biran önce sonlandırılarak yeniden projelendirilmesini isteyen başkanların talebi yanıt buldu. Vali Necmettin Kalkan, bu talepleri haklı bularak kavşağın yeniden planlanmasının en doğru yöntem olduğu kararına vararak kavşağın inşaatının durdurulması talimatını verdi. Bu talimat üzerine kavşağın inşaat çalışması durdurulduktan sonra yapılan bölümler ise yıkıldı. Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü ile görüşerek kavşağın yeniden projelendirmesini ve Sanayi Sitesi girişinde bulunan tümseğinde kaldırılması talimatını verdi. Talimat üzerine Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü harekete geçti ve kavşağı yeniden projelendirme çalışmalarına başladı. Çalışmalara Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği de destek verecek. Ahmet Alpaslan: “Büyük bir hatadan dönülmüştür. Valimize teşekkür ederiz”
Yaşanan bu gelişmeler sonrasında bir açıklama yapan Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan, açıklama yaparak gösterdiği duyarlılıktan dolayı Artvin Valisi Necmettin Kalkan’a teşekkür etti. Alpaslan açıklamasında; “Suhızarı mevkiinde yeni bir düzenleme yapılması bizim öteden beri talebimizdi. Bu nokta Artvin-Erzurum ve Artvin-Ardahan karayollarının birleştiği noktadır. Aynı zamanda bu noktada Sanayi Sitesi’ne bir geçiş bulunmaktadır. Buraya birde köprü yapılmıştır. Köprünün yapılması ile birlikte güzergâhta hareketlilik hat safhaya çıkmıştır. Bizlerin de talepleri ile bu bölgeye kavşak düzenlemesi yapılması için çalışmalar başlatılmıştır. Ancak yapılan çalışmalar neticesinde bu kavşağın doğru planlanmadığı ve tamamlandığı zaman birçok kazanın meydana gelmesi muhtemeldi. Kavşak hem çok geniş planlanmıştı hemde hatalı. Kavşağın inşaatı başlanınca ne kadar yanlış olduğu gözlendi. Tabi ki bu durum şoför camiası başta olmak üzere halkımızın infial etmesine neden oldu" dedi.


www.tasimacilar.com 10.12.2012 Saat:12:10