Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası kongresi yapıldı

Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası kongresi yapıldı

Artvin Şoförler ve Otomobilciler olağan kongresinde Ahmet Alparslan yeniden başkanlığa seçildi

Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Artvin Şoförler ve Otomobilciler olağan kongresinde Ahmet Alparslan yeniden başkanlığa seçildi.

Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde yapılan kongreye Artvin Belediye Başkanı Emin Özgü, Ak parti İl Başkanı Erkan Balta, CHP İl Başkanı Seçkin Kurt, Artvin Esnaf ve Sanatkar Odaları başkanı Demirhan Elçin ve üyeler katıldı.

Divan başkanlığını Artvin Esnaf ve Sanatkar Odaları Başkanı Demirhan Elçin’in yaptığı kongrede Mevcut Başkan Ahmet Alparslan ve Artvin’in taksici esnaflarından olan İsmail Gülenç’in başkanlık için yarıştı. 260 üyenin oy kullandığı kongrede 171 oy alan Alparslan ikinci defa Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına seçildi. Gülenç ise 85 oy aldı.4 oy ise geçersiz sayıldı.

Divanın oluşması ile başlayan kongrede gündem maddeleri tek tek işlendi. Seçim Öncesi olağan genel kurula hitap eden Ahmet Alparslan “Çok değerli siyası parti temsilcilere basınımızın güzide temsilcileri emniyet mensupları çok değerli misafirler; gecesi gündüzü belli olmayan halka hizmet hakka hizmet zihniyetiyle çalışan çok kıymetli şoför arkadaşlarım. Kongremizin şoför camiasına ve Artvin halkına hayırlı olmasını cenabı Allahtan diliyorum. Ne demiştik senetle seçimin tarihi erken gelir. İşte 4 yıl oldu yine sizlerin huzurundayız. 4 yıl önce ne demiştik memleketin efendisi olan köylüdür. Köy servis araçları da şehre girecek dedik. Göreve geldikten sonra o dönemki valimiz Mustafa Yemlihaloğlu ve Belediye başkanımız Emin Özgün'le görüşerek şu anki özel idaresi bünyesinde olan Pazar yerini şoförler odasına tahsis edildi.

Bende 36 pare köyü muhtarlarını topladım. Muhtarların içinden Ortaköy muhtarını Kutsal Dalkılıç’ı sorumlu tuttuk. Ve muhtarımıza teslim ettik. Ve şimdi köy minibüsleri sabah 8.30’da geliyor akşam 16:00 saatlerde yolcularını toplayarak hizmet vermeye devam ediyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Belediye minibüslerin durak yerlerini kendi ellerimizle çizerek durak yerlerini yaptık. Şoför arkadaşlarımız bu duraklarda yolu kapamadan yolcu indirmeye ve yolcuları almaları rahat oldu. Bu kürsüden belediye minibüslerinin sahiplerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Tertipli Düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışıyorlar. Her zaman yoldaolmalarına rağmen en ufak bir kazaları yok. Hepsine teşekkür ediyorum. Daha iyi hizmet etmelerini dilerken şunu da söylemeden geçemeyeceğim. 2-3 yıldan beri Artvin'in geleceği olan öğrencilerimize zam uygulamadılar. Sağ olsunlar.

Gelelim kamyoncu arkadaşlarımıza, kamyoncu arkadaşlarımızın durumu çok kötü haldeydi. Benim konuşmalarımı siyasi olarak sakın algılamayın. Ben ve ekibim seçildikten sonra kamyoncular kooperatif başkanı olan Yaşar Aydın’la beraber çok yerlere baktık çok mücadele ettik hep kara yollarına takıldık. Sonradan şu anki yeri ERG boşaltınca o zamanki valimiz hükümetten yana olan Ertekin Çolak ve il başkanına konuyu ilettik. Bu yeri istedik sayın vekil kabul etti. Peşine seçimlere girdi Ertekin Bey aday olmadı. Aday olan şu anki vekilimiz Sayın İsrafil Kışla’ya konuyu ilettik. Sayın Vekilimiz vali beyle görüşerek bu yeri Bizlere tahsis ettirdi.

Yeni Kamyoncular başkanı Orhan Uçar ve yönetim kuruluna, çalışanlara teşekkür ediyorum. Yerlerine sahip çıktılar. Artvin'e yakışır bir şekilde 2 katlı bir de bina yaptılar. Artvin kamyoncularına böyle bir yeri el birliği ile Artvin kamyoncusuna kazandırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Arkadaşlar seçildikten sonra kamyoncular başkanı Yaşar Aydın’la ilimizde çalışan ne kadar şirket varsa gezdik.Burada ki işleri ne pahasına olursa olsun biz yapacağız diyerek kartlarımızı verdik.Şirketlerde bir çok arkadaşımız çalıştı.Sonra Doğuş firmasına giderek silo bazlara talip olduk .Bu işi biz yapalım dedik.

Adamlar 1 nolu kooperatifin o gücü var mi? diye sordular biz de var dedik. Orhan başkan o zaman başkan olmuştu sayın başkan Yılmazlar AŞ'yi arkasına alarak, peşine de Yayla Ticareti Kemal Koçak'ın araçlarını ve birkaç aracı daha teminat göstererek bu işe girdik. Allaha şükürler olsun Sayın İsrafil Kışla Erkan Balta ve Kadir Topbaş bizlere destek vererek silobazlar alındı. Arkadaşlar çalışıyor.

Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gelelim 37 nolu Şehitler köyü kooperatifine kooperatif yeni kurulmuştu. 1.5 yıllık idi. Arkadaşların durak yerlerini belirtik. Yolları çok kötü idi yolların yapılmasında yardımcı olduk. Duraklarının durumu iyi değildi, köprübaşında Ömer Yılmaz beyefendiye rica ettik. Durağın olduğu yere hafriyat dökerek oraları düzelttirdik. Arkadaşlar düzgün şekilde hizmet verdiler. Sonradan durağın olduğu yer söküldü. Oralar güzel şekilde yapılarak şu anda defterdar beye gidilerek mevcut yeri kiralayarak ERG den güzel bir durak yapma sözünü da aldık. Bu durakta çalışan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bunlarda öğrenci arkadaşları ucuz taşıdılar hatta durumu iyi olmayan arkadaşlara kooperatif olarak kart dağıtarak parasız taşıyorlar. Kötü, dar, yollarda yıllardır taşıdılar en ufak bir kazaları yok. Allah korusun hizmetlerinin devamını dilerim.

Gelelim taksici arkadaşlarımıza; arkadaşlar mevcut taksi durağını belediye binasının arkasındaki Ortaköylülerin kahvehanesinin oraya taşıyorlardı. O zaman anavatan partisi hükümeti zamanı idi sayın valimize gittim. Durumu izah ettim.

Durak burasıdır dedik ve taksi durağı orası kaldı. Durak yeri güzel değildi Adnan Çeltikçioğlu’ndan ricada bulundum. Güzel bir durak yaptırdım. Sonradan Belediye başkanımız Emin Özgün'e dilekçe vererek İskebe, Yeşilkent, Hastane, yeni yapılan otelin yanında ve SGK’nın olduğu yerin arkasındabelediye encümen kararı ile taksici arkadaşlara durak tahsis ettirdim. Köprübaşı taksicilerine sanayinin girişine yeni köprübaşına durak yeri tahsis ettirdim. Şimdi arkadaşlar oralarda çalışıp evlerine ekmek götürüyorlar. Merkez taksinin hastane deki durak yerinin alt betonunu para vermeden Mustafa Yılmaza döktürdüm. İçine ecza dolabı aldım. Birde mahalle ve ilçe fiyatları broşür yaptırdık. Bir ay gazete reklam parasını ödedim.

Gelelim öğrenci servislerine; Öğrenci servislerine durak yeri yaptık. Plakaları S idi. Öğrenci plakası C’dir dedik C yaptık. Şimdi korsan taşımacılığı azda olsa azalttık. Öğrenci arabaları20 araç birden kameralı sisteme geçtiler. Aracın her tarafını kamera gösteriyor, öğrenci araçlarının hepsi bağlama kemeri yaptırdık.

Artvin halkının çocuklarına en iyi şekilde hizmet veriyorlar, düzenli, disiplinli şekilde çalışıyorlar. Hepsine yönetim kurulu ve şahsım adına teşekkür ediyoruz. Hizmetlerinin devamını dileriz.

Servis araçları S plaka ile hizmet veriyorlar. Daha önceleri herkes servis yapıyordu. Belediye Başkanım Sayın Emin Özgün'e konuyu taşıdık. Tüm resmi kuruluşlara yazı yazarak servis kiralayan kurumlar S plaka olacak söylendi şimdi servisler s plaka oldu. Arkadaşlar azda olsa rahat ettiler. Servisleri başka plakalı araçlar yapamıyor. Bunu da Başkanımın sayesinde azda olsa önledik. Başkanıma teşekkür ediyorum.

Gelelim hizmetlerimize odamıza gelen her arkadaşımızın işi ile ilgilendik. Elimizden geldiği kadar çözdük çözemesek bile ilgilendik. Seçildik daha önceden Mehmet Ağarın girişimleri ile Demirhan başkanın da yardımıyla almış olduğumuz ambulans bakımını yaparak siz şoför camianın hizmetine sunduk. Bu arada ilimizi ziyarete gelen hemşerimiz olan Kadir Topbaş karşılamaya gittik. Orda tanıştık başkanım bir ihtiyacınız var mı sordu. Bende başkanım Artvin barajlar şehri hergün kazalar oluyor. Bir ambulansımız var eski yeterince hizmet veremiyoruz. Yeni bir ambulans istedik ambulans vereceğini söyledi. İstanbul'a gitti.Herhalde unuttu, sayın il başkanımız Erkan Balta’ya söyledim. Sayın Erkan Balta telefonla Kadir Beyi aradı. Şoförler odasına ambulans sözünüz vardı başkanım ne oldu diye sordu. Başkan tamam ambulans hazır geliyor dedi. 15 gün sonra ambulans geldi. 3 yılda 101 bin km yaptık iki ambulansla hizmet verdik. Eski ambulans 2000 model yaşı nedeniyle ambulanslıktançıkarılması gerekiyordu. O günlerde sayın belediye başkanımız Emin Bey telefonla aradı sen ambulansı satıyormuşsun Tarik Bucak söyledi. Evet dedim başkanım. Piyasa araştırması yaparak 23,750 Türk Lirasına sattık.

Şuan Bankamızda 60.000 Türk Lirası Var

Bankalarda 29.000 Türk lirası vardı. Federasyona 16.000 TL. Borç vardı ödedik. Arabanın piyasaya borcu vardı federasyona plaka borcu vardı ödedik.18-19 bini gitti. Odamıza ayıt taksi vardı kazalı idi çalışmıyordu. Onu da 8.000 Türk lirasına sattık. Federasyon başkanına odamızın hizmet aracı yok dedim. Kendi çabalarımla yardım aldım. Bir binek araba aldım. Değeri 20.000 TL. şuan bankamızda 60.000 Türk lirası var.

Değerli arkadaşlar eskisi gibi işler yok. Odanın gelirleri bitti 1. el satışlar ana bayilerden yapılmakta bayılar plaka takıyorlar. Odalara gelmiyor. Adam yoluna devam ediyor. İkinci el satışları noterde adam plaka değişmese oda odaya gelmiyor. Bize ne kaldı aidatlar. Aidatları da birçok arkadaşlarımız ödemiyor. SRC belgelerini Gazi Üniversitesi veriyor. Oda gitti. Eskiden odalarımız kurslar düzenleyip veriyordu. K belgeleri ticaret odasına verildi. Şimdi ondanda alındı ulaştırma bölge müdürlüğü Trabzon’a verildi. Bu yoklukla mücadele ediyorum. 

Buzdolaplı Cenaze Aracının Sözünü Aldım

Şimdi niye aday oldum. Sayın birlik başkanım Demirhan Elçin birlik adına bina yapıyor. Beni çağırdı başkan tüm odaları bu binada toplayacağım. Gel sende buradan yer al dedi. Bende yönetim kurulunu topladım. Madem bu kadar hizmet yaptık. Bu odaya 160 mkarelik Olan yerden başkanımızdan sözünü aldım. Birde buzdolaplı cenaze aracının sözünü aldım. Bu aracıda getirerek sizlere daha kaliteli hizmet vereceğiz.

Başka İllerde Silobazlar 70-80 Bin Kilometre Yapıyorken Artvin’de 40-50 Bin Km

Değerli arkadaşlar kimse darılmasın. Artvin e yapılan yollar 3. sınıf dağ yolu tünellerden iki araç yan yana geçmiyor. Yoların duvarı yok,korkulukları düzgün değil. Yollarımız keskin virajlı Borçka-Yusufeli yollarımız çok kötü. Defalarca yetkililerimize söylüyoruz. Kazalar olacak olduda,rahmetli Hasan Amca kaza yaptığında tüm arkadaşlar kamyonlarla kaza yerine gittik. Basın açıklaması yaptık, siyah çelenk koyduk. 3 kez Kaçkar TV’ye 2 defa 08 radyoya çıkarak, sürekli gazetecilerle yollara giderek haber yaptık. DSİ bölge müdürü ile görüştük. Her zaman her platformda dile getirdik. Sayın valimizle görüşerek yolları sabah akşam doğuşun greyderi ile temizletiyoruz. Ama yetmiyor sürekli taş geliyor, başka illerde silobazlar 70-80 bin kilometre yapıyorken Artvin de silobazlarımız 40-50 bin km yapabiliyor” diye konuştu.

Alparslan konuşmasını “Yaptıklarımız yapacaklarımızın işareti ve teminatıdır” diyerek sonlandırdı.

Gülenç Seçim Tarihinin Esnaftan Gizlendiğini İddia Etti

Alparslan’dan sonra konuşma yapan İsmail Güneç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Ben taksi durağı şoför esnaflarından İsmail Gülenç. Evli ve iki çocuk babasıyım. Yaklaşık 18 yıldır şoförlük yapmaktayım. Yaklaşık 10 yıl merkez taksi durağında layıkıyla, tarafsız bir başkanlık yaptım. Benim amacım taksici kimliğimle değil, şoför kimliğimle ön plana çıkararak bütün şoför esnafı bütünleştirerek birlikteliği sağlamaktır.

Sonuçta; taksici, dolmuşçu, minibüsçü, kamyoncu, kamyonetçi, öğrenci ve servis minibüsçüleri kimliği yoktur. Şoför kimliği vardır. Sorunlarımız hepimizin ortak sorunudur. Sorunlarımız son zamanlarda ilgisiz kalmış ve şoför esnaflarımız sahipsiz kalmıştır. Sizin haklarınızı en iyi şekilde kurumlar arasında kuracağım iletişim ile ilçelerdeki oda başkanları, kooperatif başkanları ve şoförleri kucaklayarak, iletişim kurarak, koruyacağım. Ve sorunlarınızı çözmeye çalışacağım.

Seçim takvimi yaklaşık iki ay önceden belirlendiği halde; bayram, yeni yıl ve önemli günlerde esnafımıza atılmamış mesajlar gibi neden seçim tarihi de esnafımıza sms olarak atılmamıştır? Esnafımızdan seçim tarihi neden gizlenmiştir? Esnafımızdan gizli saklı genel kurula gidilmesi bizi fazlasıyla üzmüştür arkadaşlar.

Sayın başkan üyelerinizden neden korktunuz ki seçim tarihini açıklayamadınız. Ben ve yönetimim 3 gün içinde seçime hazırlanmak zorunda kaldık. Biz bu seçime girerken yapılması gereken işlerin olduğunu düşünüp girdik. Bu işler neler mi arkadaşlar?

YAPACAKLARINI ANLATTI


• 1 nolu kooperatifin yer sorununu çözeceğiz
• Park sorununun sadece belediyenin görevi olmadığının bilincindeyiz. Bu sorunun çözümü için biz de canla başla çalışacağız.
• Yollarla ilgili gerekli düzenlemeleri yapıp bizzat ilgileneceğiz.
• 11 nolu kooperatifin belge sorununu çözüme kavuşturacağız.
• Sorunu olan bir kooperatif diğer kooperatifler tarafından desteklenecek, işbirliği ve dayanışma içerisinde her sorunun üstesinden beraberce geleceğiz.
• Mağdur olan şoför arkadaşlarımın sorunlarına destek olup çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız.
• Kamyonetçi arkadaşlarıma iyi bir yer temin edeceğiz.
• İmkânları zaten sınırlı olan ilimizde kendi i hemşerimizi 53 ve 61 plakalı araç sahipleri karşısında daha fazla mağdur" etmeyeceğiz.
• DSİ 26. Bölge müdürlüğünde arazi şartlarında ve personel taşıma işlerinde ihale yolu ile iş alan muteafrhıttef4mfe yasal olarak sahip olduğu belgeler doğrultusunda aldıkları hizmet alım işinde mağdur olmuştur. Bunun tek sebebi şirketlerden alınan, belgesiz, resmi olarak hiçbir kaydı bulunmayan araçlardır. Bunu engellemek için bütün çabamızı göstereceğiz.
• Otopark yapımı için girişimlerde bulunacağız. Bütün bu hizmetler ve sizlerden gelecek her türlü sorun için canla başla çalışacağımıza ve her daim şoför esnafın yanında olacağımıza söz veriyorum. Ben bu arada başkanımız Ahmet Alpaslan'ın ve yönetim kurulunun yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi bildiriyorum. Eğer bana bu görevi layık görürseniz ben ve yönetim kurulum sizin sorunlarınızla kendi sorunumuz gibi ilgileneceğiz ve sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek için gecemizi gündüzümüze katacağız, bütün şoför esnafını alt yapı ve birikimlerimizle kucaklayacağız. 308 üyesi bulunan Artvin şoförler ve otomobilciler odasının sivil toplum içerisinde en fazla söz sahibi olması gerektiği bir ortam içinde daha uzun bir süre müzakere edilmesi gerekirken üç günlük süre içerisinde seçime gidilmesi, seçim gününün saklanması şoför esnafında rahatsızlık ve huzursuzluk yaratmıştır. Neden gizli tutuldu? Takdir şoför esnaf inindir. Konuşmamı burada sonlandırırken beni dinlediğiniz için teşekkür ediyor, bizi destekleyen, desteklemeyen herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemlerine geçildi. Oy kullanım işleri gün boyu sürdü. İki başkan adayı oy sayımını yan yana izlerken sonuçların belli olmasının ardından sahneye birlikte çıkarak oy kullanan herkese teşekkür ettiler.

Hayati Akbaş / Artvin

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.