Artvin Valisi Kemal Cirit,  Batum’u Ziyaret Etti

Artvin Valisi Kemal Cirit, Batum’u Ziyaret Etti

Artvin Valisi Kemal Cirit, resmi temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin Batum şehrine resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Kemal Cirit ve beraberindeki Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, eski CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Artvin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kurtul Özel, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu, Hopa TSO Meclis Başkanı Metin Karaman ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Türkiye ile Gürcistan sınırının tampon bölgesinde Acara Özerk Cumhuriyeti yetkilileri karşıladı.

Gürcü heyetten, Hükümet Başkanlığı binası önünde karşılama

Karayoluyla Batum şehrine giden Türk heyetini, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanlığı binası önünde Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ile Gürcü Heyetinden Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Giorgi Tavamaişvili, Maliye Bakanı Davit Baladze, Sağlık Bakanı Nugzar Surmanişdze karşıladı.

‘Borçka Muratlı'da yeni bir sınır kapısı açılması için çalışmalar sürüyor’

Artvin Valisi Kemal Cirit, Türkiye ile Gürcistan'ın dost ve kardeş iki ülke olduğunu belirterek, "Dost ve kardeş ülkelerin dost ve kardeş iki şehriyiz. Batum ve Artvin şehirleri bu iki ülke arasındaki ilişkilerimizde iki mihenk taşıdır." dedi. Türkiye ile Gürcistan'ın ticari ve turizm alanında yoğun bir ilişkilerinin bulunduğunu belirten Vali Cirit, "Bu işbirliğimiz dostluk ve kardeşlik uygulamalarında resmiyete yansımıştır. Öncelikle iki ülke arasında vize muafiyeti var, kimlikle geçiş sistemi var. Sarp Sınır Kapımız Gürcistan'ın Batıya doğru açılışı, Türkiye'nin ise Gürcistan ve Kafkaslara açılan önemli bir sınır kapısıdır. Borçka Muratlı'da yeni bir sınır kapısı açılması yönünde çalışmalarımız hızlandırılmış bir şekilde devam ediyor. Sarp Sınır Kapısı'nda yıl içerisinde yaklaşık 6 milyonu yakın yolcu giriş ve çıkışı yaşandı. Şuana kadar 1 milyon 27 bin civarında araç giriş-çıkışı oldu. Bu ilişkilerin güzelliği devam ettikçe hem araç sayısında hem de yolcu sayılarında daha da artış olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Toplantı basına kapalı gerçekleşti

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Türkiye ile Gürcistan ülkeleri arasında eskiden beri devam eden çok üst düzey ilişkiler olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından 2 ülke arasındaki ticari ilişkiler ve yaşanan sorunların çözümüne yönelik olarak basına kapalı bir toplantı yapıldı.

Hayati Akbaş/Hopa

 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.