Artvin yaşanan kazalara tepki

Artvin yaşanan kazalara tepki

Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan, Artvin de yaşanan trafik kazalarının artması üzerine yetkilileri göreve çağırdı.

Çoruh Nehri üzerine yapılmakta olan barajlar nedeniyle Artvin’in ulaşım yollarının yeniden planlandığını, ancak gelişen teknoloji ve imkânlara karşın yapılan yolların eskilerini aratır nitelikte olduğunu belirten Alpaslan, Artvin’de yaşanan kazaların her geçen gün artmakta olduğunu belirtti. Son olarak, 21 Eylül 2012 Cuma günü sabah saatlerinde meydana gelen ve iki vatandaşın hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak da konuşan Alpaslan, “Her geçen gün yeni canlar kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Trabzon’a giden Özkan ailesinin iki ferdini trafik terörüne kurban vermiş bulunmaktayız. Öncelikle bu kazada hayatını kaybeden hemşerilerime Allah’tan rahmet ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz” dedi. Kazada vefat eden Bahattin Özkan isimli vatandaşın, Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası eski üyelerinden olduğunu belirten Alpaslan, tüm şoför camiasına başsağlığı dilerken, kazada yaralanan diğer vatandaşlarımıza da acil şifalar diledi. Yollar standartlara uygun değil!
Yaşanan kazaların şoför camiası başta olmak üzere tüm Artvin halkını üzdüğünün belirten Alpaslan, “Yeni yapılan ulaşım yollarında maalesef her geçen gün yeni trafik kazaları yaşanmaktadır. Şoför esnafı kelimenin tam anlamıyla her gün kelle koltukta bu yollarda ekmek parası kazanmaya çalışmaktadır. Artvin halkı da aynı kaderi paylaşmaktadır” diyerek yeni yapılan yolların hiçbirinin standartlara uygun olarak yapılmadığını ifade etti. “Artvin’in yol standardı 3. Sınıf dağ yolu"
Artvin’in yol standardının 3.sınıf dağ yolu standardına indirildiğini ifade eden Alpaslan, “Artvin halkına barajlar sonrası biçilen rol 3.sınıf dağ yolunun vatandaşı olmaktır. Bizler artık gerek Ulaştırma Bakanlığı gerekse de Karayolları Genel Müdürlüğü’nü bu yollara tedbir almaya çağırıyoruz” diyerek Artvin Valisi Necmettin Kalkan’ı bu yolların sebep olacağı yeni trafik kazalarına karşı önlem almaya çağırdı. Alpaslan: “Yetkilileri tedbir almaya davet ediyoruz”
Alpaslan, kazaların önlenmesi için taleplerini şu şekilde ifade etti; “yapılan yolların genişletilmesi, viyadük ve tünellerle virajlarının azaltılması, tüm güzergâhlarda bakım ve onarım ve Artvin’in bütün yolların da yeniden projelendirme istiyoruz. Birçok bölgede yapılacak kazılarla virajlar ortadan kaldırılabilir ve şoförlerimiz yolları daha rahat görebilirler. Artvin halkı olarak bu yollarda her gün yeni ölümleri beklemek istemiyoruz. Bütün yetkilileri tedbir almaya davet ediyoruz.”şeklinde konuşarak yaşanan kazalardan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi. Hayati Akbaş www.tasimacilar.com 24.09.2012 SAat:12:52