Artvin yollarındaki ölümlere tepki Alpaslan’dan geldi

Artvin yollarındaki ölümlere tepki Alpaslan’dan geldi

Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan, Yusufeli Artvin arasındaki trafik kazalarını değerlendirdi. Son zamanlar artan trafik kazaları ve meydana gelen can kayıplarında dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Artvin Yusufeli yolunda ki sorunların başında kasisler ve birçok yerde bariyerlerin olmamasını olanlarının ise çok zayıf olması olduğunu ifade eden Alparslan trafik kazaları ve yolların durumuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Hiç bir yerde koruma yok, kasisten geçilmiyor

Yusufeli yolunda ki kaza yapan aracın içinde teyzesinin oğlunun olduğunu ifade eden Alparslan; “teyzemin oğlu çıktı ama üç gencimiz, askerimiz suyun içinde bu durum yüreğimizi yakıyor. Şantiye alanları çok perişan tozdan topraktan geçilmiyor. Hiç bir yerde koruma yok. Kasisten geçilmiyor. Bu barajlar elbette yapılacak ama önlemler alınsın. Yolları sulattırın. Kasisleri doldurun bariyerleri koyun çalışmalar bundan sonra yapılsın. Biz Artvin halkı olarak beklemeye alıştık. Saatlerce bekliyoruz. Hiç yoktan yollar açıldığı zaman sulama yapılsın ki arabalar hareket ettiğinde yol toz duman olmasın. Kazalara davetiye çıkarılmasın’ diyerek tepkisini dile getirdi.


 

Orcuk- Sirya Üzerinde ki Göçen Yolun Güzergâhı Değişecek

Yusufeli yolunda birçok tünelde ışıklandırılma yapılmamış ama DSİ üç yüz metrede bir tabela koyarak hız sınırı 50 kilometre olarak belirlemiş. Yollarımız göçüyor demiştik işte göçtü. Sayın valimiz bu konulara çok duyarlı Ankara’dan heyet getirerek Orcuk- Sirya üzerinde ki göçen yolun güzergâhını değiştirerek tünel yapılacağını söylediler Bu tünel olursa yol biraz daha rahatlar.” dedi.

“Sayın Valime dediğimde bana hak verdi”

Alpaslan yaptığı açıklamasının devamında: “Artvinli bunu hak etmedi, hak etmiyor. 20 senedir toz yuttuk toprak yuttuk. Bunlara yanmıyorum da hiç olmasa yapılan yol düzgün bir yol olsaydı. Artvin’i niye cezalandırırlar anlamıyorum’ dedi. Konuyla ilgili olarak görüştükleri Artvin valisinin de kendisine hak verdiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: ‘bazı tünellerimizde iki araç yan yana geçemiyor. Yusufeli yolunun başlangıcında ki ERG’nin yapmış olduğu köprünün beli kırık bunu Sayın Valime dediğimde bana hak verdi. Oradan çıkarken kışın tırlar çıkamıyor, çıksa da birinci viteste neler çekiyor?

Konuşmasında Artvin Kara yolları Müdürlüğü’ne ve yetkililerine de seslenerek, şunları kaydetti: ‘kara yolları yetkilileri zaten yok. Karayolları Trabzon’a çalışıyor. Sen 52 milyar Trabzon’da bir okula bağış yapacaksın Artvin’de bir kasis doldurmayacaksın, o parada Artvin olarak bizimde hakkimiz var.

‘Sorunlarımıza sahip çıkalım, elbirliği ile çözelim’

Artvin valisinin köprülü kavşak projesinden de bahseden Alparslan konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:’Suhızarı mevkiinde ki kavşağın olduğu yerde sayın valimizin köprülü kavsak yaptırma fikri var. Valimiz bu konulara çok duyarlı kendilerine teşekkür ediyorum’ dedi. Bu kavsak ikinci kez yapılırken karayolları bölge müdürlüğü Trabzon’da oturdu masa başından bu kavşağı yaptılar, burasını Konya Ovası zannettiler. Böyle bir kavsak olmaz. Siyasi partilerde çağrıda bulunarak el birliğiyle Artvin için çalışalım” dedi. “Doğuş İnşaat birçok yerde geçici tünel yaptı, ben buradan tebrik ediyorum. Diğer firmalarda Doğuş İnşaat’a baksınlar onun gibi çalışsınlar. Aynaları yoksa komsuya baksınlar. Yol sulama konusunda ben değerli valime ilettim. Sayın valim inşaat şirketlerine yazı yazdı yol kapalıyken yol sulanacak öyle geçit verilecek. İnşallah yaparlar. Bekleme yerlerinde tuvaletler yok, su yok bu konuda da sayın valim talimat vermiştir, yapmayanlar cezalandırılacak. Artvin halkı olarak çok bana neci oldu sorunla karşılaşınca yetkililere bildirmeliyiz ki elbirliğiyle sorunları çözelim” dedi. Hayati AKBAŞ / Artvin

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.