Artvin’de Kamyoncular Kooperatiflerinden Ortak Tavır

Artvin’de Kamyoncular Kooperatiflerinden Ortak Tavır

Artvin ve ilçelerinin kamyon kooperatif başkanları Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’i ziyaret etti.

Artvin Kamyon Kooperatifi Başkanı Orhan Uçar, Yusufeli Kamyon Kooperatifi Başkanı Nazım Bağcı, Ardanuç Kamyon Kooperatifi Başkanı Zafer Arslan, Murgul Kamyon Kooperatifi Başkanı Kemal Kara, Hopa Kamyon Kooperatifi Başkanı Şinasi Tosunoğlu, Borçka Kamyon Kooperatifi Başkanı Fehmi Çakır ve Kemalpaşa Kamyon Kooperatifi Başkanı Seyfettin Albay, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’i ziyaret etti.

Kamyon Kooperatifi Başkanları, barajlarda çalıştırılacak kamyonların öncelikli olarak Yusufeli’ den alınması, Yusufeli’nin yetersiz kaldığı durumlarda Artvin’in diğer ilçelerinden yararlanılması ve il dışından yabancı firmaların çalıştırılmaması için ortak hareket edeceklerini söylediler.


Barajlarda Artvinli taşeron firmaların olmamasından yakınan kooperatifçiler, 200’ün üstünde araç parkı ve kasalı kamyon olarak da bin civarında kooperatife kayıtlı kamyonları olduğunu belirttiler. Artvin Kamyon Kooperatifi Başkanı Orhan Uçar, “Öncelikli olarak Yusufeli’ deki kamyonların çalıştırılması gerekiyor, ihtiyaç olması halinde o zaman biz de varız diyoruz. Ama il dışından firmaların kamyonlarının çalıştırılmasını kesinlikle istemiyoruz.” dedi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Artvinli sivil toplum kuruluşları olarak ekip çalışmasını başaramadıklarını söyledi. Başkan Eyüp Aytekin, birlik olamıyoruz ve hep yabancı firmalar barajlarda çalışıyor. Artvinli taşeron firmalar barajlarda yok” diye konuştu.


Kooperatifçiler, gelecek hafta kooperatif ve oda başkanları ile birlikte yerel gazeteleri de yanlarına alıp Yusufeli sınırları içindeki barajları ziyaret edecekleri bilgisini de verdiler.

İlk toplantılarını Yusufeli’nde yapan kamyon kooperatifi başkanları, sırayla diğer ilçelerde de toplantılar yapacaklarını belirttiler.

Hayati Akbaş

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.