Artvin’de Kar Esareti Başladı

Artvin’de Kar Esareti Başladı

Artvin’de 3 Aralık 2015 Perşembe sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etsisini arttırırken, ilimizde tam anlamıyla kar esareti başlamış oldu.

Yaz ve bahar aylarında sellerle boğuşan Artvin şimdi de kar nedeniyle sıkıntı yaşıyor. İl Genelinde 50’nin üzerinde köy yolu ve Artvin-Şavşat-Ardahan yolu ulaşıma kapanırken, Artvin-Hopa-Rize Karayolu Cankurtaran Geçidi'nde kontrollü bir biçimde geçiş sağlanıyor.

 

Kar Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor

   Artvin’de il genelinde etkisini arttırarak devam eden kar yağışı en çok da ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle il genelinde elliyi aşkın köy yolu ulaşıma kapanırken, kar yağışının etkisini sürdürmesi bu köy yollarının ulaşıma açılmasını engelliyor. Artvin Merkez, Şavşat, Ardanuç, Borçka, Murgul ve Hopa ilçelerinde etkili olan ve Arhavi ile Yusufeli ilçesinde de kısmen etkili olan kar yağışı nedeniyle köy yollarında ulaşım güçlükle sağlanabiliyor. İlçeler arası ulaşım yollarında da özellikle Artvin-Şavşat ile Artvin-Rize Karayolu Hopa Dağı Cankurtaran mevkiinde yağış nedeniyle ulaşım yer yer kontrollü olarak sağlanabiliyor. Her yıl benzer görüntülerin yaşandığı Hopa Dağı Cankurtaran Mevkiinde ağır yüklü kamyonlar başta olmak üzere kamyon ve kamyonetlerin geçişlerine izin verilmiyor. Bu mevki de ulaşım için araçların mutlaka zincirli ve kar lastikli olmalarına dikkat edilirken, Cankurtaran’da kayan araçlar için çekiciler hazır olarak bekletiliyor. Karayolları ekipleri tarafından sürekli olarak yol temizleme çalışmalarına başlanırken, bu güzergâhta kayan araçlar da trafiğin kısa sürelerle kapanmasına neden oluyor. Artvin’de kar esareti başlarken, yaz ve bahar aylarında sel nedeniyle sıkıntılı günler yaşanmış ve Hopa ile Borçka ilçelerinde toplam 11 kişi vefat etmiş 3 kişi de kaybolmuştu. Arka arkaya kötü günler yaşayan Artvin şimdi de kar nedeniyle sıkıntılı saatler yaşarken, ulaşım sektöründe yaşanan aksaklıklarda birçok sorunu beraberinde getiriyor.

   Artvin’de etkili olan kar yağışı nedeniyle haber yayına hazırlandığı saatlerde elliyi aşkın köy yolu ulaşıma kapanırken, il ve ilçe belediyeleri, İl Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı ilçe özel idare müdürlükleri ile köylere hizmet götürme birlikleri ve de Karayolları ekipleri 7/24 çalışmaya başladı. Ekipler yoğun şekilde kar temizleme çalışmaları gerçekleştirerek kapanan yolları ulaşıma açılıyor.

 

Kar Yağışının En Yoğun Olduğu İlçe Şavşat

   3 Aralık 2015 Perşembe günü sabahın erken saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının en etkili olduğu ilçe Şavşat oldu. Şavşat-Ardahan yolu ulaşıma kapanırken, bu güzergâhta tipi ve kar yağışının etkisi ile ulaşımın açılmasına çalışılıyor. Kar yağışı nedeniyle yolların kayganlaşması da bazı kazalarında ilçede yaşanmasına neden oldu. Bu kazalardan biri de Şavşat-Ardahan yolu üzerindeki Sahara mevkiinde meydana geldi. Ardahan’dan Şavşat’a gelmekte olan tır yoldan çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kazada TIR şoförü hafif şekilde yaralanırken, tır şoförünün Şavşat Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı belirtildi. Öte yandan bu kaza nedeniyle birçok aracında yolda mahsur kaldığı öğrenildi.

   Kış aylarının ilk kar esareti bu şekilde başlarken, kar yağışının etkisini bir gün daha sürdürmesi bekleniyor.

savsat-ardahan-yolu-kaza-(2).jpg

can-kurtaran-artvin-(4).jpg

HABER: Hayati AKBAŞ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.