Artvin’de öğrenci servisleri ile minibüsçüler karşı karşıya geldi

Artvin’de öğrenci servisleri ile minibüsçüler karşı karşıya geldi

Artvin Fen Lisesi’ne öğrenci taşıyan Artvin Merkez ilçedeki öğrenci servisleriyle, köyde üniversite öğrencilerini taşıyan Seyitler Minibüsçüler Kooperatifi arasındaki yaşanan anlaşmazlık öğrencilere yansıdı.

Okulların açılmasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen iki kooperatif arasındaki gerginlik giderilemeyince, Fen Lisesi öğrencileri, dün Artvin Valiliğine giderek durumlarını anlattılar. Veliler ise, yaşananların rezalet olduğunu söyleyerek, yaşanan bu olumsuzluğa isyan etti. Artvin Valiliği önünde toplanan öğrenciler, içlerinden 4 temsilci seçti. Seçilen bu 4 öğrenci, Artvin Valisi makamda bulunmadığı için, Artvin Vali Yardımcısı Bahadır Güneş’i ziyaret etti. Yaklaşık 20 dakika süren görüşmede sıkıntılarını Vali yardımcısı ile paylaştılar. Dolmuş ve öğrenci taşıyan kooperatiflerin aralarında kalmaktan rahatsız olduklarını dile getiren Artvin Fen Lisesi öğrencileri, “Jandarma eşliğinde okula gitmek gelmek bizim psikolojimizi bozuyor. Bu yüzden Artvin Valiliğine gelerek durumumuzu ve yaşadıklarımız anlattık. Bir an önce sorunun çözülmesini istiyoruz. Dersler başladı konsantre olamıyoruz. Her gün korku ile okula gitmek gelmekten yorulduk” diyerek yetkililerden yardım istediler. “Çocuklarımız müşteri değildir!”
Öğrencilerin Vali Yardımcısıyla görüşmede bulunduğu sırada basın mensuplarına açıklamada bulunan veliler ise; “Biz çocuklarımızı Artvin’in ve Türkiye’nin en başarılı, en iyi lisesinde okutmanın gururu ve sevincini yaşarken bu olaylar yüzünden mutluluğumuz kursağımızda kaldı. Bizim çocuklarımız kimseye müşteri değildir” şeklinde konuştu. Öğrenciyi müşteri gibi görenler yüzünden Üniversite öğrencilerinin de sorunlar yaşadığını belirten veliler, “Servisçi ve otobüsçülerin kavgaları bizi çok da ilgilendirmez. Ta ki bizim çocuklarımızın eğitim öğretim başarısını etkileyecek boyuta gelene kadar. Ama bugün maalesef bu boyutu da aşmış durumda. Ayıptır, yazıktır. Seyitler’de bu üniversite yoktu, bu okullar, bu Fen Lisesi ve diğer okullar yoktu. O zaman şimdi kavga edenler de yoktu. Bu insanlar o zamanlar ne iş yapıyorlardı ki şimdi bu bizim hayatımız, geleceğimiz, geçim kaynağımız diye ortalığı toz duman haline getirdiler” şeklinde konuştular. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Artvin İl Başkan Selim Bilgin, yaşanılan olayın Artvin için utanç verici bir olay olduğunu, derhal sorumluların ve yetkililerin toplanarak çözüm bulmalarını isteyerek, “Ben bu yaşıma geldim böyle bir şey duymadım. Çocuklar, jandarma eşliğinde okula gidiyor! Biz Artvin olarak eğitim ve turizm kenti olacağız iddiasındayız. Bunun için insan kaynaklarımız, doğamız var. Artvin Çoruh Üniversitesi var, Fen Lisesi var. Eğitim yolunda çok mesafe kat ettik. Ancak, gelin görün ki bu okullara giden yol sorununu halledememişiz. Çocuklar güven içinde, neşe içinde servislerine binerek okullarına gidemiyor. Ortada çok ciddi bir sorunun olduğu kesindir” şeklinde konuştu. Ortada büyük bir rezalet olduğunu dile getiren Bilgin, “Ben, CHP İl Başkanı ve bir Artvinli olarak bu konuda sorumluluk sahibi herkesi acilen göreve davet ediyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanı, Artvin Fen Lisesi Müdürü, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, Artvin Şoförler Odası, öğrenci taşıyan kooperatifler, Seyitler Köyü Muhtarı, üniversite yöneticileri herkesi çözüm için bir araya gelmesi için davet ediyorum” ifadesinde bulundu. www.tasimacilar.com 01.10.2012 Saat:12:59