Artvin'de otogarlar sessizliğe büründü

Artvin'de otogarlar sessizliğe büründü

Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası yolculukların kısıtlanarak valilik iznine bağlanmasının ardından Artvin-Borçka-Hopa ve Arhavi Otogarları sessizliğe büründü.

ARTVİN-İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında şehirlerarası otobüs seferlerinin 28 Mart’ta saat 17.00 itibarıyla valilik izniyle yapılabileceğini açıklanmasının ardından Artvin-Borçka-Hopa ve Arhavi Otogarlarında birçok sefer iptal edildi.

Yeni düzenleme ile kentler arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin ve kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacaklar. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi düzenlenecek.

Artvin ve İlçe Otogarlarında ise yasağın uygulanacağı saate kadar memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar kalkacak olan son otobüslere yetişmek için zamanla yarıştılar.

Artvin şehirlere arası terminalinde firma saat 17:00’den sonra yazıhanelerini kapatırken Artvin Belediyesi itfaiye ekiplerince terminalde geniş kapsamlı temizlik yapıldı.

Konuya dair Artvin Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile iller arası otobüs seferleri 28.03.2020 tarihi saat 17.00’den itibaren ancak valiliklerin izni ile yapılabilecektir. Tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlarımızın şehirlerarası yolculuk yapması Valilik izni ile gerçekleştirilebilecektir.”

artvin.jpg

 

artvin.jpeg

 

hopa-(2).jpg

 

hopa-(1).jpg

 

hopa-(3).jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.