Artvin’de Seyitler Taşıma Kooperatifinden Örnek Dayanışma

Artvin’de Seyitler Taşıma Kooperatifinden Örnek Dayanışma

Trafik cezalarından dolayı isyan eden Artvinli minibüsçüler ve motorlu taşıyıcılar kooperatifi sisteme ilginç bir çözüm getirdi.

Trafik cezalarından dolayı isyan eden S.S 37’nolu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi üyeleri, trafik cezasının kooperatif üyelerinden birisine kesilmesi durumunda cezaları ödeyebilmek için ceza ödeme fonu oluşturdu. Üyeler, aralarında günlük belirli bir miktarda topladıkları para ile ceza ödeme fonundan ödeme yapıyorlar. “Kooperatif üyelerinden vefa örneği”
SS. 37 no’lu minibüsçüler ve motorlu taşıyıcılar kooperatif başkanı Halit Uçar konuyla ilgili yaptığı açıklamada; trafik cezalarına çözüm arayan şoför esnafının birlikte hareket ederek kooperatif üyelerine kesilen cezaları birlikte pay ederek ödediklerini söyledi. Bu durumun büyük bir vefa örneği teşkil ettiğini vurgulayan Uçar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bundan sonra şahıslara kesilen trafik cezaları kooperatife kesilmiş kabul edilip aramızda para toplayarak ödemek istiyoruz yönündeki taleplerini kooperatif yönetimi olarak ele aldık ve öncülüğünü yapmaya başladık. Bir hafta içerisinde yaklaşık 30 trafik cezasının karşılığında 2000 TL’nin üzerinde toplanan paralarla bugün ödeme yapmaya geldik. Bizi asıl sevindiren bu talebin kooperatif yönetiminden değil de üyelerden gelmiş olmasıdır. Bu bir şekilde kooperatif üyelerinin birbirine ne denli kenetlenmiş olduğunu ifade eder. Arkadaşlarımızın göstermiş olduğu büyük bir vefa örneğidir.” “ Ceza puanları dolmak üzere”
Sürücü belgelerine işlenmiş olan ceza puanlarının da dolmak üzere olduğunu da belirten Uçar, “Sıkıntılarımızı bu şekilde gidermiş olmamıza rağmen arkadaşlarımızın sürücü belgelerine işlenmiş olan ceza puanları dolmak üzeredir. Hiçbir evrak eksiğimiz olmamasına rağmen kesilen cezalar sonucu yakın bir zamanda korkarım ki birçok şoför arkadaşımızın ehliyetine el konulacaktır. Bize bugünlerde yıpratma ve bıktırma politikası uygulayan makamlar şunu iyi bilmeliler ki birçoğu kooperatif üyesi bile olmayan şoför olarak çalışan arkadaşlarımızda cezai işleme tabi tutulduğundan sürücü belgelerindeki cezai puanların dolması ile birlikte evlerine ekmek götüremeyecek duruma geleceklerdir” diyerek sıkıntılarını da dile getirdi. Hayati Akbaş / Artvin www.tasimacilar.com 19.11.2012 / 11:54