Artvin’de taksiciler ödüllendirildi

Artvin’de taksiciler ödüllendirildi

Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası 18 Mart günü şehit ve gazileri ücretsiz taşıyan Merkez Taksi Durağı taksicilerini ödüllendirdi.

Son yıllarda açılım ve İmralı görüşmeleriyle kalbi kırılan, üzülen gazi ve şehit yakınları sahipsiz olmadıklarını, onları seven, değer verenlerin de olduğunu anlatan güzel haber Artvinli taksicilerden gelmişti. Çanakkale Zaferi’nin 98. Yılında şehitlerimize saygı, gazilerimize hürmet sunmak amacıyla Artvinli taksiciler 18 Mart’ta şehit aileleri ve gazileri ücretsiz taşımışlardı.

Artvin Merkez Taksi Durağı’nın taksicilerinin bu anlamlı davranışları ödüle layık görüldü. Onları ödüle layık gören ise bağlı bulundukları Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı olurken, teşekkür belgelerini Oda Başkanı Ahmet Alpaslan takdim ederken Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Demirhan Elçin’de teşekkür belgesi takdim etkinliğinde yer aldı. Artvin Merkez Taksi Durağı’nda gerçekleştirilen teşekkür takdimi etkinliğinde Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan ve Merkez Taksiciler Durağı Derneği Başkanı Erdinç Özvar ile taksiciler ile Şoförler Odası Yönetim Kurulu’nun bazı yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular. Burada teşekkür belgesini taksiciler adına Başkan Erdinç Özvar’a sunan Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan, 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zafer’nin 98.yıl dönümünde şehit aileleri ile gazileri şehir içinde ücretsiz taşıyarak onlara Türk halkının onlara olan vefasını gösterdiklerini söyledi. Artvin Merkez Taksi durağı taksicilerinin bu hareketlerinden dolayı Artvin şoför camiası olarak, esnaflar olarak büyük gurur duyduklarını ifade eden Alpaslan, yaptıkları hareketin çok duygusal bir hareket olduğunu ve herkese örnek teşkil etmesi gerektiğini vurguladı. Bu anlamlı hareketlerinden dolayı oda yönetim kurulu olarak Merkez Taksi Durağı taksicilerini teşekkür belgesi ile ödüllendirmek istediklerini söyleyen Alpaslan, ödülü taksiciler adına Başkan Erdinç Özvar’a sundu.


Taksiciler Dernek Başkanı Erdinç Özvar, yaptığı açıklamada, yönetim kurulu olarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümünde şehit aileleri ve gazileri şehir içinde ücretsiz taşıma kararı aldıklarını, bu nedenle taksilerin camına, ''Bu araç şehit ailelerini, gazi ve yakınlarını ücretsiz taşımaktadır'' yazısı astıklarını hatırlattı. O gün boyunca da şehit aileleri ve gazilere katkıda bulunmak amacıyla böyle bir uygulama yaptıklarını ifade eden Özvar, ''Bu vatan uğruna seve seve, gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gazilerin her zaman emrindeyiz. Şehit aileleri ve gaziler için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu uygulama Türkiye'de ilk değil ama Artvinli taksici esnafı olarak şehit yakınları ve gazilerimize bir gün de olsa katkı sağlamak istedik”dedi.

Türk milletinin vatan için her zaman can vermeye hazır olduğunu kaydeden Özvar, ''Bunun en büyük örneği Çanakkale Savaşı'nda görülüyor. Vatanımızı savunarak şehitlik mertebesine ulaşan Mehmetçiklerimizi her zaman gururla anıyoruz.'' diye konuştu. Özvar, bağlı bulundukları Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından böylesine anlamlı bir ödülü alıyor olmaktan dolayı da duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Teşekkür belgesi takdim etkinliğinde hazır bulunan Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Demirhan Elçin ise Artvinli taksicilerin bu anlamlı davranışının herkesime örnek teşkil etmesi gerektiğini ve birlik olarak Artvinli taksicilerle gurur duyduklarını söyledi.

Hayati AKBAŞ / Artvin 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.