Artvin’deki Otopark’a Giriş Çıkışlarda Yeni Siteme geçildi

Artvin’deki Otopark’a Giriş Çıkışlarda Yeni Siteme geçildi

Artvin Özel İdaresi bünyesinde ki iştiraklerden biri olan Artvin Çok katlı Otoparkında uygulanmakta olan kartlı geçiş sistemi kaldırılarak plakadan abone tanımlama sistemine geçildi.

Yeni sistemle birlikte Artvinli vatandaşların ödeme işlemleri ve otopark giriş işlemlerinde hız kazandırıldı.

Artvin İl Özel İdaresi Otopark İşletmeciliği’nde yenilikler bitmek bilmiyor. Her geçen gün kendisini yineleyen ve büyük illerdeki otopark sistemlerini ilimize getiren Özel İdare Otopark’ında şimdi de plakadan abone tanımlama sistemine geçildi. Yaklaşık bir buçuk yıldır uygulanmakta olan kartlı sistemde otopark aboneleri kartlarını okutup giriş çıkış yapabiliyor.


Yeni sistem nasıl işliyor

Kurulacak yeni sistemle ilgili bilgi veren Elicon yazılım firma sahibi ve sistemin kurucusu Ahmet Dizioğlu sistemin işleyişini şu şekliyle anlattı: “Kamera otoparka giriş çıkış yapan arabalarını plakasını okuyarak otomatik olarak sisteme yüklüyor. Eğer aracın otopark aboneliği varsa ya da mevcut abonelik süresi dolmamışsa bariyer otomatik olarak açılıyor ve abonelerimiz gişede kart okutma ücret ödeme gibi herhangi bir bekleme yapmadan rahatlıkla giriş çıkış yapabiliyor. Bu sistemde her giriş çıkışta aboneliğin giriş çıkış süresi göründüğünden abonelik süresinin bitimine kısa bir zaman kalan abonelerimize hatırlatmada bulunma imkânımız oluyor. Giriş çıkışlarda araçların görüntüleri de güvenlik için arşivleniyor.” Ankara’da faaliyet gösteren Elicon yazılım firmasının sahibi olduğunu ifade eden Dizioğlu Başbakanlıkta, sağlık bakanlığında, çevre ve şehircilik bakanlığında, Ankara Metro istasyonunda benzer giriş çıkış yazılımlarını yaptıklarının söyleyerek 35 yıllık bir tecrübenin getirisiyle Artvin’de Özel idareyle benzer işler yaptıklarını söyledi.

Artvin il özel idaresi de sisteme talip

Artvin’de daha önce Hopa Tır Parkında aynı sistemi yaptığını belirten Dizioğlu Artvin il özel idaresinin de sistemi kendi bünyelerinde kurmayı talep ettiklerini de sözlerine ekledi. Otopark sorumlusu Murat Altuntaş ise yeni sitemin kartlı geçişlerde yaşanan bazı sıkıntılar ve olumsuzlukları gidermek amacıyla Artvin Özel İdaresi İşletme ve İştirakler Müdürü Reşat Kamiloğlu’nun girişimleri sonucu hayata geçtiğini söyledi. Otopark ücretleri ve hizmetleri hakkında da bilgiler veren Altuntaş Sabah 7’den akşam saat 20.00’ye kadar otopark ücretinin bir lira olduğunu, saat 20:00’dan sonra girişin 3 TL ve sabah 07:00’ye kadar ücretin her saat başı 1TL artarak devam ettiğini söyledi. Altuntaş konuşmasının devamında: “ Valilik Binasın yanında asılı tabela ile otopark girişinde ki tabelalarda otopark ta ki doluluk ve boş yer sayısı sürekli olarak güncel tutuluyor. Abonelerimiz için otoparkın dolu olmasının her hangi bir önemi yok. Onların yeri her zaman rezervasyonlu. Otoparkta ki hizmetlerimiz bununla da sınırlı değil. Oto yıkama alanında 1TL su,1TL köpük ve 1TL’de araç süpürgesi olmak üzere 3 TL’ye bir araç yıkanıyor” dedi. Hayati Akbaş/ ARTVİN 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.