ASİS, ilke imza attı

ASİS, ilke imza attı

Toplu taşımada ilk yerel mobil ödeme projesini Şanlıurfa’dan bütün ülkeye duyurdu. Türkiye’de ilklerle adını duyuran, lider teknoloji şirketi ASİS, iletişim ve ulaşımı tek bir projede toplayarak, yeni bir entegrasyonun kapılarını açtı.

Asis Elektroniğin geliştirdiği, Turkcell , Belsan ve Şanlıurfa Belediyesi desteğiyle gerçekleştiren işbirliği kapsamında toplu ulaşımda kullanılan Urfakart, Turkcell Cüzdan platformuna taşındı.

Urfalılar, ulaşımda cepten ödeme sistemiyle tanıştı

ASİS, Türkiye’de ve dünyada ilk defa ulaşımda cepten ödeme uygulamasını hayata geçirecek. Son teknoloji ürünü bu uygulamayla Urfakart’ları, Turkcell Cüzdan’a ekleyen ASİS, Urfalılara kartlarına diledikleri an cepten dolum yapabilecekleri Asis NFC özellikli telefonlar sayesinde toplu taşımadan hızlı ve kolay yararlanabilecekleri bir olanak yaratıyor.

Dolum noktasında sıra bekleme bitiyor

Yeni sistem, Şanlıurfa Hilton Garden Inn Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, Asis Elektronik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Güçbilmez, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve BELSAN Genel Müdürü Cengiz Konur katıldı. Sistemin ayrıntılarının anlatıldığı toplantıda şu ifadelere yer verildi: ‘tüm dünyada ve Türkiye’de cep telefonlarıyla otobüste temassız ödeme yaparak seyahat edilebilecekleri, herhangi bir dolum noktasına gitmeye gerek kalmadan Urfakart’larına yükleme ya da bakiye sorgulama gibi işlemlerin cepten yapılabilmesine imkân veren sistemle, Urfalıların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz’ açıklamasına yer verildi.

Güçbilmez: ‘ulaşım hizmet kalitesini küresel ölçekte örnek alınacak seviyeye çıkarıyoruz’

Şanlıurfa’da kamuoyuyla paylaşılan sistem, ASİS Elektronik AR-GE çalışmaları sayesinde yakında tüm dünya ve Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. Etkinlikte söz alan Asis Elektronik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Güçbilmez : ‘geliştirdikleri bu yüksek teknoloji ürünü, projeyle birlikte toplu ulaşım hizmet kalitesini küresel ölçekte örnek alınacak seviyelere taşıdığımızı gururla ifade etmek istiyoruz’ dedi. Ayrıca ilk kez Şanlıurfa’da uygulanacak bu projeyle biniş sürelerinin de kısalacağı müjdesini veren Güçbilmez, kart taşıma ve dolum merkezlerinde beklemenin son bulacağını da sözlerine ekledi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.