Atık Toplama Şirketi, Allison Donanımlı Scania'larla Hizmet Verecek

Atık Toplama Şirketi, Allison Donanımlı Scania'larla Hizmet Verecek

Atık toplama şirketi Vanni + Didicher Recycling GmbH & Co. KG, şehir içinde daha etkin atık kağıt toplamak için Allison otomatik şanzımanla donatılmış üç adet yeni Scania P320 model kamyonla hizmete hazırlanıyor.

Almanya’da bulunan Pforzheim şehri, tüm bölgeye atık bidonları yerleştirerek atık kağıt toplama işlemini büyüttü ve bu hizmet için önümüzdeki yedi yıl Vanni + Didicher şirketini görevlendirdi. Vanni + Didicher, bu görevde kullanmak üzere alçak tabanlı ve 9.3 litre hacimli, maksimum performansı 1900 devir/dk.'da 235 kW (320 PS) olan üç adet yeni Euro 5 DC9 Scania P320 DB 6x2*4MNA çöp aracı teslim aldı. Araçların hepsi Allison 3000 Serisi tam otomatik şanzıman donanımı ile hizmet sunuyor.

‘Atık toplama sektörü için mükemmel bir seçim’

Karlsruhe'deki Martin Knirsch Kraftfahrzeuge GmbH'nın müdürü Andreas Knirsch konu ile ilgili açıklamasında, “Vanni + Didicher’in çalışmaları için tam otomatik şanzımanları tavsiye ediyorum, çünkü atık toplama sektörü için mükemmel bir seçim. Başlangıçta biraz daha yüksek bir yatırım gerektirmelerine rağmen, karşılığını veriyorlar. Örneğin diğer şanzıman teknolojileri dokuz yıllık kullanımda yaklaşık dört kez debriyaj değişimi gerektiriyor. Bu da bakım maliyeti ve aracın hizmet dışı olduğu zaman bakımından ek masraf anlamına geliyor” dedi.

Tork konvertörü, maliyetli debriyaj tamirini ortadan kaldırıyor

Allison tam otomatik şanzımanlar, geleneksel kuru debriyajın yerine tork konvertörü kullanıyor. Bu da aktarma organları üzerindeki tüm sarsıntı ve titreşimleri azaltıyor. Böylece yüksek maliyetli debriyaj tamirlerini ortadan kaldırıyor. Ayrıca, kalkışta aracın motorunun torkunu arttırarak, hem sıkışık trafikte, hem de şehirde atık toplama güzergahları boyunca dur kalk içeren çalışmalarda aracın performansını ve manevra kabiliyetini büyük ölçüde arttırıyor.

www.tasimacilar.com 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.